Астрология

Житейският тотем сокол

Житейският тотем сокол

Житейският тотем сокол, трябва да научи урока си – Търсете причините винаги в себе си, а после в околните!

За родените през 22 март – 19 април Житейският тотем е Сокол

-влияещ вятър: източен
-основна посока: североизток
-преобладаващ елемент: огън
-функция: да започва
-растителен клан: глухарче
-минерален тотем: опал
-подходящ цвят: жълтозелен
-музикален резонанс: до диес
-личност: активна, енергична, устремна
-чувства: бързо възбудими
-намерения: винаги нови начинания
-характер: импулсивен
-положителни черти: предприемчивост, инициативност, склонност към приключения и авантюри
-отрицателни черти: себичност, егоизъм, нетърпеливост, показност
Трябва да се избягва суета, самонадеяност и нетолерантност.

Тотем Сокол 

Анализи:

Влияещ вятър: източен

Посока: североизток
Ако поддържате ума си отворен за проблемите, с които се сблъсквате, ще влезете в хармония с енергията, но в случай, че се прояви упорство или догматизъм, притокът на енергия ще се блокира и неизбежно ще причини трудности и неприятности.

Растителен тотем: Глухарче
Като сокол вие приличате на своя растителен тотем – глухарчето, вятърът лесно ви отнася от едно място на друго, от една идея или желание към следващата. Отлитате от нещата без да имате време да ги огледате, в същото време изпитвате остра потребност да бъдете полезни и можете да пуснете своите корени в (цели) навсякъде.

Минерален тотем: Опал
Проявления на личността: Изключително сте напорист, когато убеждавате другите да участват във вашите планове. Трябва да се пазите да не се увлечете в своето чувство за собствена значимост и да не приемате себе си като незаменими, защото ще попаднете в капана на заслепяването от самомнения и суета. Като дете сте били изключително умени за възрастта си, но често не се е проявявало желание да вложите особени усилия в училище. Имали сте нужда от насърчаване и стимул. Били сте по-чувствителни към похвали и предизвикателства, отколкото към наказания и сега приемате критиката враждебно.

Любов: въображението ви играе толкова важна роля в любовта, колкото и в другите области от живота. Дори и пленителни с обаяние, което привлича и съблазнява, но тази откровеност и внезапни избухвания ще ви изправят пред изключителни пречки. Лесно се влюбвате, но любовта ви е кратка, защото волна или неволна суетата е будна във вас и често изпепелява първите чувства.

Здраве: При вас има чести предразположения при ендокринната система, като главоболия, мигрени и нервни разстройства, предизвикани от стрес. Научете се да попадате в златното сечение на абсолютното равновесие между почивка и работа. Елементът огън във вас при липса на баланс може да предизвиква високо кръвно налягане и диабет, които ще възникнат внезапно.

Цвят: жълто-зелен
Този цвят е необходим да се носи близко до тялото, за да може жълто-зеленото да култивира във вас умереност, търпение, състрадание, толерантност. При отсъствие на този цвят възникват всякакви тенденции към нетърпеливост, агресивност, нетолерантност и най-вече диктат към околните.

Основна задача на жизнения път: Целта е да поставите на изпитание собствената си индивидуалност и да откриете дали е в състояние да съществува самостоятелност без да зависи от него.
Запомни: Щастието се постига чрез споделяне! Като основна твоя задача е да успееш, чрез опита да откриеш нещата, които имат истинска стойност и най-вече да поемеш лична отговорност.

Благоприятни периоди:
21 март-19 април
22 юли-21 август
23 октомври-21 декември

Най-добрия ден от седмицата: вторник

Най-благоприятния часови пояс: между 15.00 и 17.00 часа следобед. Ранната вечер е най-подходящото време за зареждане с енергия.

Тест за наличието на Магии

Теми #Планетарни идеи #сокол #тотем #тотеми