ПУБЛИКАЦИИ

Емоции – Вълшебно преобразуване

Емоции – Вълшебно преобразуване

Емоциите са експресия на чувствата, която представлява техният външен и вътрешен израз.Те отразяват емоционалното ни състояние.

 

Как да превърнем емоциите в сила?

Всеки от вас, от време на време изпитва, гняв, страх, разочарование, умора и напрежение. Не всеки обаче знае, как да ги превърне в сила, спокойствие, увереност и любов. Древните мъдреци са разбирали, че емоцията(била тя и негативна), носи в себе си огромна енергия. Ако се научите да управлявате тази енергия, тогава винаги можете да я използвате за ваше и на близките ви добро. Как да направите това? Ето няколко урока по психологическо айкидо.

Емоция е понятие, изразяващо психологичното състояние на индивида, повлияно от различни субекти и обстоятелства. Това състояние може да бъде положително (радост, възторг), отрицателно (скръб, покруса), но и състояние на безразличие (апатия). Емоцията е вътрешно състояние на организма, винаги свързано с физиологични промени и винаги има своя външен израз.

В ежедневието, понятието “емоция” е синоним на “чувство”, но от гледна точка на психологията, те се различават. Емоцията е високо интензитетно състояние, на силна краткотрайна възбуда и временно психологическо състояние. – Мирена Христова

Как да се изпълним с положителна енергия по време на сън

Преди сън, застанете в средата на стаята и максимално напрегнете всички мускули за 2 минути. След това, максимално ги отпуснете за 2 минути. Повторете упражнението 3 – 4 пъти и веднага си легнете. Прекрасен, дълбок сън и бодрост на сутринта са ви гарантирани!

Как да превърнем негативните мисли в позитивни

Първо, поне 3 – 5 пъти на ден си представяйте, че излъчвате енергия и очаквате нещо прекрасно.

Второ, всяка вечер, като заспивате си представете, че летите в облаците, безтегловни, като пух. Божествена сила ви държи, обгръща ви със своята енергия и ви пее, като на дете.

Трето, запомнете, че негативните мисли привличат нещастия и болести, а позитивните – радост, здраве и късмет. Щастието е душевно състояние, то не зависи от външните условия. Затова по-рядко мислете за лоши неща. Ако сте щастливи, постарайте се да фиксирате и колкото е възможно по-дълго да задържите това състояние. Ако сте в труден период си спомните за него. В рамките на една седмица( при някой хора отнема повече), ще забележите, че мислите ви изцяло са приели позитивно направление.

Как да превърнем страха в любов

Седнете изправени – в поза лотос или по-турски. Поставете ръце пред себе си, с длани нагоре и ги кръстосайте. Лявата ръка да бъде отгоре. Големите пръсти да се опрат един до друг. Затворете очи и отпуснете тялото. Дишайте само през уста. Поседете така, без да правите нищо и без да мислите, поне 40 минути (отначало започнете с 10 минути и постепенно увеличавайте). Нека мислите ви да идват и да си отиват, плувайки наоколо и да се разтварят. Упражнението дава ефект, ако се изпълнява всеки ден в продължение на три седмици. В този период следва да се използва всяка възможност, за търсене на нови, приятни впечатления и усещания, както и да водите активен начин на живот.

Как да изхвърлите гнева

Ако сте разгневени или силно раздразнени, в никакъв случай не трябва да оставяте тези чувства в душата си. Необходимо е да ги отхвърлите, при това е желателно, това да не е върху причинителя. Затворете се в стаята и дочакайте, докато злобата достигне най-високата си точка. Сега протегнете ръка на горе – не е важно дясна ли лява, напрегнете я, леко от кланяйки се назад и, без да свивате лакътя, в всички сили ударете по дивана(възглавница,навито на руло одеяло).

Движението трябва да идва от цялото ви тяло, от пръстите на ръката до стъпалата! Удари можете да нанасяте до тогава, докато от вас не се излее цялата насъбрана злоба. При това може да викате, плачете, да тропате с крака, да ругаете, дори нецензурно. Ако това се окаже недостатъчно, строшете някакъв буркан ли бутилка, разкъсайте на дребни парченца вестник. Най-важното, направете го с чувство. Насладете се на своя гняв! Чувствайте как той кипи, бушува във вас и постепенно излиза. Дадената методика е напълно сериозна и се препоръчва от психолозите, занимаващи се с телесно ориентирана терапия.

Как да премахнем умората и напрежението

Уединете се в тиха стая. Седнете на пода или на стол с твърда седалка. Заемете поза на лотос или по-турски. Най-важно е гърбът да е изправен. Ръцете спокойно опрени на колената.

Направете дълбоко вдишване и почувствайте, как струйките на въздуха се вливат в носоглътката и се превръщат в някаква разредена субстанция, как тази субстанция прониква във вашите разширяващи се дробове и става още по-разредена. Обхваща ви усещане за вътрешно разширение и лекота. На лицето се появява усмивка. Плавно издишайте въздуха и отворете очи. Обърнете внимание, как се е освежила главата ви и е някак си по-светло наоколо! Първата крачка към освобождаването от умора и напрежение е направена.

Сега затворете очи и се съсредоточете в своето тяло, почувствайте го, от върха на пръстите на краката, до върха на главата. Отбележете, в кои места чувствата напрежение или спазъм в мускулите. Бавно, едно след друго, докоснете тези места с ръка, нежно поглаждайки ги и кажете.

Elena Bakzrdviewa – автор

Теми #гняв #емоции #напрежение #Планетарни идеи #разочарование #страх #умора