Анализирай с Красимир Куртев

Езотерично за езотериката

Езотерично за езотериката

 

Езотерично за езотериката, това е темата. Езотериката дава на отделната личност много, защото отваря пътищата от вън на вътре. Какво се получава без езотерика – действие от вътре на вън, мислите за екзо предизвикват запушване на фините канали и човек сам попада в капана на емоциите си.

Често отричана, хулена, обругавана и анатемосвана, от същите онези (свещеници), които са дали обет да служат на езотеричното. Ще попита някой – как така? Ами семпло е, когато отиваш в църква ти се молиш на нещо, което не виждаш, ала осъзнато искаш, молиш, вярваш. Свещениците четат молитви към онова Нещо, което е невидимо за просто око. Всъщност вярата в Бог, вярата във Висшата сила е езотерика.  Езотериката е наука за ирационалното, наука, която ти позволява да опознаеш себе си, а след това и световете. Наука ли?! – възкликна с почуда един мой познат. Да, разбира се – отвърнах утвърдително. Ще ти дам пример: Когато пиеш сутрешното си ароматно кафе, ти виждаш чашата и напитката в нея, но не виждаш атоми и молекули. Знаеш, че съществуват, че са там, уви за твоите сетива те остават невидими.

Езотеричният път не обещава слава, външен блясък и почести, а непрекъсната борба за истината.

Истинската езотерика се базира не на фантазии, а на можене, не на умозаключения, а на разтърсващи и променящи мирогледа ни преживявания. Езотериката се придържа стриктно към херметичните принципи, законите на Вселената. Всичко във пространството следва своята траектория, кой би могъл да подмени, да изпревари или забави изгревът? Никой! Следователно не бихме могли да отричаме нещо, което всъщност е заложено вътре в нас.

Красимир Куртев

А сега ви предлагам едно езотерично пътуване:

 

Езотериката е тема, за която може да се говори нон стоп не от днеска до утре, а от днеска да края на дните ни, тъй като всичко е езотерика. Нашият живот, не от митът на раждането, не дори от ембрионално състояние, а хиляди години преди него е съществувал и се е съпротивлявал за начин на живот изискан от Космоса. Защото ние не сме пуснати самоцелно тук, за да гледаме сериалите по телевизията, или да демонстрираме новите си тоалети.

Това се отнася за животът и на децата ни, и на родители ни. Шефовете ни и те не са пощадени, ако това ви успокоява, изобщо става въпрос за живота на всички хора по Земята… Животните, също живеят съобразно космическите закони и те си имат свои задачи, които също като нас решават успешно или не чак толкова успешно.

Личната съдба е най- индивидуалната скроена съвсем точно по мярка езотерична система, която може да се намери. За това пътят започва с нейното изучаване. Като целта на целият този процес, не може да бъде богатство, щастие успех в общоприет смисъл, а по- дълбоко разбиране на действителността, разширяване на съзнанието, среща с онази инстанция, която човек нарича Бог.

Езотеричният път не обещава слава, външен блясък и почести, а работа, самота и непрекъсната борба за истината. Пътят е тесен каменист, но за съжаление единственият, който води до тясната врата на освобождението.

Но нека да започнем от самото начало, тъй като това ни е първа среща. Зная, че щом сте проявили интерес към проблема на езотериката и в момента сте тук, вие имате вътрешна нагласа за разбиране на космическите проблеми.

Хората се оказват на едно място единствено по сходните вибрации, които излъчват и по този начин се привличат. Ако се огледаме и си дадем сметка горе- долу на каква възраст сме всички, които присъстваме ще констатираме, че сме малко или повече над 40 години. Това не е случайно, защото всяка възраст в езотериката си има свои приоритети. На всеки 7 години се изгражда по едно астрално тяло и с изграждането му, искаме не искаме трябва да приключи важна част от развитието на човек. Ако не се справим с определените изисквания за тази възраст особено в началните години, хората се смятат за бавно развиващи се. Например първите 7 години трябва да се научим да се само съхраняваме и да адаптираме към света.

Вторите 7 години се развива сексуалността. Третите 7- трябва да се справим с въпросите относно емоционалната връзка с другите хора, оценката на личната сила и използването на свободната воля. Не случайно на 21 години в доста страни се смята пълнолетието. След изграждането на първата тройка астрални тела, вече се добива някаква мъдрост и ти разрешават сам да отговаряш за себе си, пък дори и да решаваш чрез гласуване, кой да отговаря за теб.

Следващите 7 години – четвъртите – са за развиване отношенията на човека към любовта, любовта към себе си и зрялата любов към другите. Способностите за оценяване и вземане на решения в реалният живот.

Петите7 години, ето вече стигнахме до фаталните 35, до които някои слагат предел в потенциала на човешките възможности / срещаме го непрекъснато дори и в обявите по вестниците/. Въпросните работодатели твърдят, че искат да сътрудничат с хора само до тази възраст – останалите в концлагер /цитат от предаване по националното радио с водещ Петър Волгин/. Но как стоят нещата в космически план?

През тези пети 7 години далеч не се изчерпва потенциала на човек. В този период, все още се оспорва или потвърждава мъдростта на своята себе изява т.е ще продължавам ли да живея в този дух или ще сменя ценностна система, професия, жена, кола, место живеене и т.н.

Стигнахме до кръстопътните шести 7 години. Дават ни възможност цели 42 години да учим, да се съмняваме, да лудуваме и още каквито пожелаем щуротии да правим, които после с гордост да разказваме. В ЮНЕСКО 42 години се смята за предела на младежката възраст не зависимо, че някои от нас, на тази възраст могат да са побелели или да имат дори и внуци. Това също се сещате не може да е случайно и пак съвпада с завършване на изграждане на втората тройка астрални тела…

От тази възраст нататък, трябва да решим по- категорично въпроса за своята духовна същност и връзката й с начина на живот, който сме си създали като цяло. Знанията, които сме придобили през младостта трябва да се трансформират в мъдрост. В тези години решаваме дали да развием духовната си природа или потвърждаваме последствията от отбягване на този растеж. С други думи каквото сме правили, правили, но до тук.

Ако не се замислим вече за живот в космическа хармония, ни удрят тук- там през пръстите. Започват вече по-сериозни болести / по проверени данни предполагам от там идва и анекдотът, че мъж над 40 години, ако се събуди и нищо не го боли значи е умрял/, задълбочават се неудачите професията, конфликти в брака и прочие. Всичко това се случва разбира се, ако не живеем съзнателно или несъзнателно по начина по, който се изисква от нас.

Следващите 7 – седми години, както и до края на изграждащите се до 12 по 7 години астрални тела правим опити да съединим себе си с нашето разбиране за Бог. Да доведем вътрешният и външен живот в едно хармонична единство. Единство с източника. Това продължава до края на живота ни. Всичко това е както вече сами се досетихте, ако сме избрали да развием духовната си природа.

Предполагам няма да ми спестите въпроса, тогава колко ни е отредено да живеем? Веднага отговарям – 84 години най- малко за отминалият еон на Рибите т. е. 12 умножено по 7 прави 84 независимо дали ви харесва или – не. Докато се изгради и последното астрално тяло.

Тук искам да обясня, че астралните тела се групират по три, които групирани се въртят в различни посоки. Опасните години в живота на човек са при завъртането на тези тела т.е. 21, 42, 63, 84. В последните години срещам за спусната информация от горе, че през еона на Водолея, в който вече малко или повече сме навлезли, тази възраст ще се продължи за наш ужас на 120 години / само като си представя за 120 зими колко парно и ток ще трябва да се изплати…/. Предвидено е до този предел на възрастта всичко така да ни е в изправност, че най- малкото е да можем да четем Библията без очила / който е отварял въпросната книга, известно му е какъв е шрифта там/.

Веднага възниква въпроса, защо не живеем всички до тази възраст, или респективно, защо има хора, които ги забравят и след 84 години, а тук-там съобщават по света, че има доказателства, че е възможно да се достигне и въпросните 120. Това е много обширна тема, на която за мене поне, единствено езотериката дава отговор. За това е и цикъла лекции и съвети, които се опитвам са изложа пред вас.

Нека да се върнем пак от начало, какво значи езотерика . Буквално преведено от речника за чужди думи – вътрешен, предназначен за посветени, таен, непонятен за не посветените, за разлика от екзотеричен, което значи външен. Свят, който се променя от външни въздействия / вятър, дъжд, морски вълни, слънце пр./. Следователно езотеричен е свят, който се променя от вътрешни въздействия.

Външните въздействия са ясни. Тях можем да ги видим и нямаме нужда от доказателство за съществуването им. По различно е с вътрешните въздействия, които са предмет на езотериката. При тях също има външни резултати, които доста категорично доказват съществуването им, но на хората им е по- лесно да си затварят очите пред тях.

Проявленията при вътрешните въздействия в живота ни са само две, но доста съществени, болести и неудачна съдба. За да избегнем въпросните прояви, трябва да променим изцяло начина си на мислене и приоритетите в ценностната ни система, но по- често срещаното е предпочитането ни да боледуваме и дори да умрем геройски, отколкото да се променим. Няма нищо по- страшно и по- несигурно от това да се разклати досегашната ни логическа система от вярвания, в която сме се чувствали сигурни във възприемането на действителността. Защото така се чувстваме надеждно стъпили в позицията някаква авторитетност независимо каква .

Много по- лесно е да обвиняваш за всичко, което ти се случва жена си, родителите й, шефа си правителството, четирите годишни времена… / това беше от мъжка гледна точка, но женската е същата само се заменят първите двама виновни/ отколкото да погледнеш истината в очите и да поемеш сам отговорността за себе си.

Защо е това? Просто обичаме да сме жертва. Доставя ни удоволствие да сме неудачници. Да припяваме хорово дори в канон песента на Адриано Челентано “Аз съм само един неудачник” Приятно ни е, когато ни съжаляват, макар и да го отричаме. Предпочитаме да гледаме филми с подобни съдби. Сергиите на площад Славейков са пълни с книги също с въпросният вид съдържания. Защото това купуват читателите.

Използвани фрагменти от Интернет.

Публикувана

Теми #астралните тела #висшата сила е езотерика #езотерика #езотериката е наука #езотеричният път #езотерично #истинската езотерика #космически план #разширяване на съзнанието #човека към любовта