Езотерика

Езотерик, човек с познания или шарлатанин

Езотерик, човек с познания или шарлатанин

Езотерик, човек с познания или шарлатанин? Eзотерик (езотерист) – това е човек, представител на езотеричното, който не контактува и разговаря с духове, не инвокира (вика) ангели и демони, езотерика следва да има задълбочени познания във всички езотерични науки – радиестезия, астрология, номерология (нумерология), анализи чрез Кабалла, Таро, числа на Питагор и не на последно място е въведен в Светите писания.

Езотерикът следва да е страж, Адепт на човешките общества

След като Библия, Коран и всички останали свещени книги отричат окултното (магьосничество, ясновидство, което не е дар от Висшия разум – Бог, а е етикет за уловки и парични облаги, и други практики и ритуали, които са в разрез с повелите), езотерика следва да бъде окултен наблюдател, да съблюдава деяния противни на човешкият разум. Действия, които биха предизвикали смут дори в смиреният човек да не слезе и едно стъпало надолу по стълбата, която го изгражда като едно велико творение. Всеки вид на осъществяване контакт с отвъдното е прекалено рисков. Това дава възможност част от енергиите идващи от информационният поток на други светове да остане и да навреди на човека, да му причини депресии, липса на адекватност, кошмари, съновидения и прочие.

Също така трябва да запознае обществото, че „този, който пророкува, не може да лекува и обратното – лечителите не трябва да предсказват бъдещето. Това е и едно от нещата, по който бихте познали измамата“ – Ели Загорова.

Той или тя – езотерика е преди всичко изследовател. Езотерикът следва законите на Вселената, изповядвайки максимата, че светът се дели на микро и макро космос. Микрокосмос е Душата, човешките фини енергийни тела, събрани в Цялото – Аура. Макрокосмос е това, което ни заобикаля и често е невидимо за нас, или така наречените невидими Светове. Основната опорна точка за връзка между двата космоса е линията Хара -чакрите. Когато чакрите са в баланс, хармонизирани и в синхрон, тогава се засилва тяхната сетивност спрямо макрокосмоса, а от това зависи и правилното протичане на енергията в човешкото тяло. За това като езотерик смея да твърдя, че магията не се разваля, а се хармонизира.

Езотерикът следва да спазва йерархията и моралният кодекс на Езотериката

Езотерикът не гадае, не пророкува, а следва принципите на Познанието. Езотерикът следва да има познания за всичко в природата. Всеки шум на дървесните листа е вид вибрация, която всъщност е резонанс, това е изравняване на честотата на външната сила с честотата на собствените трептения на системата, която се изразява в рязко нарастване на амплитудата на принудените трептения.

Ще ви предоставя друг пример, наскоро показах на един ценен приятел, че дърветата са индикатор за патогенни зони. Заставайки пред едно дърво, то или ще те приеме (тялото се накланя към дървото) или не. Под „не“ не означава, че дървото те мрази, дървото всъщност предупреждава, че в тази зона има негативна енергия за моят приятел. Обяснението е едно, няма вредна флора и фауна, нищо не е създадено случайно. Всичко Творецът е поставил с прецизна закономерност.

Огледалният образ на езотерика – Шарлатанството

Често определят езотеричната гилдия в лудост или шарлатанство. Ели от езотеричната гилдия споделя: Три са важните неща, за които трябва да внимавате, когато сте решили да се насочите към езотерист, и това са – време, пари и начин на контакт. Пет минути не са достатъчни за проникване в ауричното поле на човека. Относно парите – според моралния кодекс в гилдията, не би трябвало да се работи с ценоразпис и най-вече да се взима от човека повече, отколкото той може да даде. Когато имаш тези възможности, трябва да ги използваш за добро.

Относно шарлатаните сред езотеристите, неумелите и неуките хора могат да напакостят сериозно, ако се опитват да правят магия, било то и за добро. След като човек знае, че има заложби, трябва да ги развива професионално, да мине курс на обучение, да минат поне 4-годишен цикъл на подготовка и постоянно да се обогатява, като чете и се интересува от новите изследвания. В последно време е много модерно човек да е духовен и да си мисли, че има специални свръхестествени способности и да се втурва да чародейства.

Като езотерик продължавам да търся отговор на един въпрос, която се явява като перпетуум мобиле, а именно – Защо интелигенти хора все повече се насочват към окултното и тъмните му страни, защо се говори за бяла, черна или червена магия, когато магията е една и същата има обратен ефект в повечето случаи?

Според моите виждания на езотерик не би следвало да се „събират разделени двойки“, а да се хармонизира дадена връзка. Когато даден чародей приема да събере една разделена двойка, същият работи по волята на едната страна в същият момент чародеят пропуска, че върви против волята на отсрещната. Това означава, че временно връзката ще се укрепи, ала после настъпва още по голямо разочарование. Или друг случай -„Ще ти отключа късметът.“ В случай, че на определен човек не му върви следва да се направи анализ за причина и най-вече първопричината за това състояние. Следва синхронизация на фините канали, на харизмата – излъчването.

За да ви напусне определен човек не означава само и единствено вината да е в него. Монетата има и обратна страна, вашата харизма може да е „пробита“, сиреч да излъчвате отблъскване, ето върху това следва да се замисли човек. Уви модата диктува обстоятелствата. Все повече и повече се налага консервативният модел на врачуване като се загърбва Словото и Хармонията.

Теми #астрология #Езотерик #езотерист #Нумерология #радиестезия #таро #шарлатанин