Езотерика

ДУМИ НАРЕЧЕНИ ПРОКЛЯТИЕ

ДУМИ НАРЕЧЕНИ ПРОКЛЯТИЕ

Думи наречени проклятие – Проклятията могат да бъдат няколко вида: лично проклятие, от което страда самият прокълнат; родово проклятие – то бива семейно или родителско, т.е. когато негативно влияние оказва един от семейните членове, например майката проклина своите деца, децата проклинат майка си, брат проклина брата и т.н.; магическо или циганско проклятие, когато семейството е прокълнато от чужд човек; религиозно проклятие, когато наказанието възниква в резултат от извършен грях и без допълнителното въздействие на каквито и да било хора.

Проклятието – какво трябва да знаем за него, за да се предпазим?

Какво е проклятие? Това е заклинание, предизвикващо болести, нещастия, загуби и всичко онова, което лишава човек от щастие в този живот. За да е ефективно едно проклятие често се задействат свръхестествени сили. Според народните поверия проклятието може да засегне от 9 до 13 поколения от един род, а също така може да се предава на близките на прокълнатия.

Проклятието разрушава този, който го изпраща, както и поръчителя на злодеянието (ако има такъв). Това е най-опасното магическо въздействие, което някой може да използва, заради страшните негативни последствия, които предизвиква така наречения „откат“ или бумеранг за проклинащия, причиняващ понякога сериозни здравословни проблеми, изкривено възприятие на действителността, лудост и др. От проклятието може да пострада както изпращащият го, така и неговото семейство и близки.

Има адепти, посветени на магията, които за да предпазят роднини и любими същества, прекратяват всякакви контакти с близките си. В някои случаи маговете използват и различни предмети за отклоняване на грозящата ги негативна енергия, като ножове, ками, саби (режещи инструменти), копюри с парични знаци, бижута, които биват подхвърлени на оживени с хора места. Този който намери и вземе „ценния“ предмет, взема без да знае и черната енергия на проклятието. Затова не вземайте случайно намерени ценни предмети, колкото и примамливи да изглеждат те!

Как се отправя проклятие?

Изричането на проклятие се случва, когато на човек му се иска да отмъсти на някого. Често проклинането се случва и когато някой се опитва да защити нещо (съкровище, някакъв обект, погребално място и най-различни други места и обекти, представляващи ценност за проклинащия). Пример за такъв вид проклятия са проклятията на египетските гробници и мумията на Тутанкамон – почти всички участници в разкопките на гробницата на този фараон починали в достатъчно кратък срок от време при загадъчни обстоятелства. Още един пример е печалната история на диаманта наречен: „Надежда“, поставен в стаята на Буда и откраднат впоследствие от един френски авантюрист на име Жан-Клод Таверн. Откраднатият диамант донесъл нещастия и смърт на всичките си притежатели. Проявлението на проклятията понякога е наистина учудващо бързо, а друг път отнема години докато се задейства.

За да бъде прокълнат човек обикновено се произнася проклятието на глас. Има случаи, в които това се съпровожда с определени ритуали, а също и с окултни предмети за задействане на негативната енергия като камъни, талисмани и др. Но словесното гласово изричане не е задължително, достатъчно е да се произнесе проклятието мислено и човек да е в определено душевно-емоционално състояние, в което силно да изпрати своите чувства и мисли срещу обекта на въздействие.

Източници на проклятието.

Може ли всеки маг да изпраща и прогонва проклятия?

Не! Изпращащите проклятия черни магове се занимават само с черни магии и негативни въздействия и затова водят изолиран начин на живот. Силно проклятие могат да изпратят само професионални магьосници, които знаят какво правят. Много тежки са и проклятията отправени от авторитетни личности като владетели, царе, водачи на големи общества, заради подкрепата, която те имат от егрегора на тяхната общност.

Да неутрализират проклятия могат и белите и черните магове. Обикновените хора също могат да отправят ефективни проклятия. Най-силно е предсмъртното проклятие на човек, тъй като цялата оставаща жизнена енергия на индивида е съсредоточена в една словесна мисъл-форма – проклятието. Изключително силни са и проклятията на хора в опасност и безизходица, нямащи възможност да се защитят (бедняци, просяци, болни и недъгави хора).

За засилване на проклятията маговете използват фигури-двойници. В магическия ритуал се използват снимки или фигурки, символизиращи жертвата. През древността в много страни от Изтока, Африка и Европа се ползвали восък, глина, парцали, дърво, хлебно тесто за изработката на ритуални кукли, а понякога поставяли на куклата и „сърце“ от бързо-разлагащ се материал. За засилване на връзката между зловещата кукла-двойник и жертвата, прикрепяли към куклата нещо свързано с човека, например част от дрехата му, коса, нокти, екскременти, остъргана от подметките на обувките пръст и т.н.).

Как да се предпазим от циганско проклятие?

Циганският етнос има силна енергийна защита и всяка отправено към тях дори най-малко негативно въздействие се връща обратно към изпращащия го с двойна сила. Затова най-правилното поведение е игнорирането на дразнителя и отбягване на поглед очи в очи ако проклинащия е от този етнос. По този начин дори да изричат името Ви и да Ви отправят негативни пожелания, те няма да действат да Ви навредят. В никакъв случай не влизайте в пререкания с представители от този етнос, не им давайте пари или свои лични вещи. Ако сте имали напрегната среща с тях побързайте да си вземете душ и визуализирайте как водната струя отмива всяка негативна информация от аурата Ви.

„Венец на безбрачието“ и „печат на самотата“ са негативни последствия от проклятие. Най-често това са резултати от проклятие, имащо за цел да унищожи целия род. „Печатът на самотата“ се изразява в това човек да не бъде забелязван от противоположния пол. „Венецът на безбрачието“ не пречи на човек да има множество партньори, но до брак и съвместно съжителство не може да се стигне.

Анатема или религиозно проклятие представлява висше църковно наказание за най-тежките грехове според християнството. Анатемата поразява не само индивида, но и потомците му до 7-мо коляно. Ако у човек има искрено покаяние наказанието може да бъде снето от него.

Човекът извършил тежък грях страда от божие проклятие. Това не е така. Бог не проклина никого. Самият човек престъпил законите на живота (например извършил убийство) си навлича проклятие и сам нарушава връзката си с Вселената. В такива случаи екстрасенсите могат да видят над главата на грешника тъмно петно, което пречи на жизнената сила да прониква в индивида, което води до загуба на ориентация в живота, умствена и физическа деградация, а в някои случаи и до онкологични заболявания. Такъв вид проклятие може да се предава до 7-мо коляно от баща на син, обхващащо цели родове.

Наличието на проклятие може да бъде засечено от няколко неприятни събития, случващи се в живота на човек и неговото семейство в течение на продължително време. Събитията се различават в зависимост от вида на проклятието. Например в семейството на обременени с родово проклятие се появяват наследствени болести по женска/мъжка линия, които слагат край на продължението на рода (деца или не могат да се родят, умират в крехка възраст или се раждат момичета и то болни).

Може да се прояви и по следния начин – човек няколко пъти в живота си губи всичко (семейство, жилище, бизнес, доходи) и дори да намери сили да започне всичко отново, нещата се повтарят и пак следва загуба. Проклятието може да се прояви и чрез трагични събития, периодично повтарящи се в живота на човек, болести, раждане на деца с недъзи. Родовото проклятие продължава да действа и след смъртта на този, който го е отправил. Силата на такова проклятие се подклажда не от действия на мага, а от негативните мисли и постоянната скептичната настройка на потърпевшия.

Когато хората в семейството на пострадалия от проклятие започнат да подозират, че над тях тегне проклятие те само отключват негативната енергия и я правят още по-силна. Освен това проклятието се внедрява в ДНК-то, на потърпевшите и изменя наследствеността към лошо. В резултат на това с течение на няколко поколения представителите на този род ще страдат така нареченото „родово проклятие“, сблъсквайки се с проблеми, предавани от баща на син или от майка на дъщеря и породени от техен роднина, който отдавна не е между живите.

За да бъде премахнато проклятието не е достатъчно да се снеме от един или всички останали членове на семейството, а е необходимо пълно изменение на жизнените им възгледи, като се замени страхът от нещастия с положителна нагласа и възприятие на живота като прекрасен дар от Бога.

Ако проклятието е концентрирано в някакъв предмет/обект достатъчно ли е да се избавим от предмета, за да премахнем негативното влияние? За съжаление отговорът е – не! Преди всичко такъв предмет представлява някаква ценност, предавана по наследство и обикновено хората не се отървават от такава вещ заради сантименти или скъперничество.

Ако прокълнатият обект е дом, тогава и постройката и земята под нея имат негативно влияние не на всички живущи на това място, а само на представителите на прокълнатия род. Ако прокълната вещ бъде продадена или подарена тя не губи своите негативни свойства, а вреди на новия си собственик. В случай, че такава вещ/имот след време и поколения се върне отново в рода тя отново ще вреди. Такава вещ би могла да загуби силата си само след провеждането на ритуал за сваляне на проклятието от предмета/обекта и целия род.

© Езомистика – Проклятието – какво трябва да знаем за него, за да се предпазим?  

*Публикувана със съкращение

Теми #заклинание #нещастия #предизвикващо болести #Проклятие #родово проклятие #циганско проклятие