Анализирай с Красимир Куртев

Девет истини за биополето

Девет истини за биополето

Девет истини за биополето е статия, която посочва друга гледна точка освен масовото разпространение, което се оказва една заблуда, пише д-р Костадин Боянов. Биополето на човека се състои от йонизирани частици с размери около 60 нанометра, които циркулират в нечетните слоеве на аурата- общо 7 слоя.

Неверни, мистични и отрицателни представи за биополето като наша същност

Това също поражда тревожната тенденция към загърбване на традиционните наши източноправославни духовни ценности.
Езотеричните школи- Тантра-йога, Кундалини, цигун,Рейки, цветотерапия,акупунктура и др. имат теоретични основи за строежа на човешкото тяло- еднакви в цял свят от хилядолетия!

Наред с това обаче забравяме за наследството на българските лечители като например св.безсребърници Козма и Дамян, св.Иван Рилски.
Днес биофизиката може да изследва отделни части от структурата на биополето и бавно и търпеливо да нарежда мозайката.
Кои са най-често срещаните погрешни представи?

Биополето е измислица или в най-добрия случай нещо нематериално

Изследванията на учените още от 19-ти век са показали, че се касае за газов флуид с качества на слаб диелектрик и електромагнитни свойства. Неслучайно той е наречен от Виктор Инюшин биоплазма- петото агрегатно състояние на материята.

БИОПОЛЕТО Е САМО ЕДНО ИЗЛЪЧВАНЕ

Всъщност то се състои от йонизирани частици с размери около 60 нанометра, които циркулират в нечетните слоеве на аурата- общо 7 слоя.

БИОПОЛЕТО Е ОТДЕЛНО ОТ ТЯЛОТО

Нашата аура е в неразривна връзка с организма. Тези 7 слоя са всъщност един в друг като матрьошки и всеки слой контактува със жизнените системи на човека.
БИОПОЛЕТО Е ИЗВЪН ЧОВЕКА

То е йонизиран флуид, който прониква и циркулира по акупунктурната система, като захранва с енергия всички органи. Това е известен факт от акупунктурата. В дълбочина тези йонни потоци са регистрирани и в кръвоносните съдове от френския микробиолог Густаво Наесен и наречени соматиди. Той създава микроскоп с разделителна способност под 150 нанометра и ги вижда като светещи и движещи се обекти. По-късно установява ролята им в клетъчното делене. Руският учен Виктор Инюшин установява складирането на тяхната енергия в митохондриите – “акумулаторите” на клетката и повторното образуване на нови такива йони, които отново се връщат в биоенергийната система.

БИОПОЛЕТО Е ФЕНОМЕН НА ИЗБРАНИ

Всеки човек има биоплазматично тяло. То има неговата собствена характеристика като пръстови отпечатъци- заболявания, черти на личността и степен на духовно развитие. Всяка жива материя- от клетката до слона има аура, без която не може да съществува.

“СИЛНО” И “СЛАБО” БИОПОЛЕ

Това е относително понятие. В състояние на здраве човешката аура има достатъчни качества, за да поддържа енергийното равновесие. При заболяване настъпват промени в циркулацията на енергийния флуид и биополето “отслабва”. Острият и хроничен стрес обаче също така може да навреди на енергийната система на човека далеч преди сериозно заболяване.
Биоенерголечителят може също да се разболее или след няколко сеанса да няма достатъчно енергия в своята аура.

СЕНЗИТИВИ И “НОРМАЛНИ” ХОРА

Голяма част от книжния ни пазар е залята от книги с рецепти за духовно усъвършенстване, които да развият и засилят човешката аура. Наред с това има курсове, които обещават този успех за 1-2 седмици, което не е реално.
Установено е, че чакрите на биополето излъчват и приемат енергия в честотите от 300 до 2000 нанометра. Те могат да се оприличат на камбанки, които резонират на определена честота. Тази честота зависи както от степента на духовно развитие на човека, така и от здравословното му състояние.
Сензитивите имат по-висока честота на резониране, което е доказано от опитите на Валори Хънт.

 

Рязка граница между сензитив и “нормален” човек няма. “Отварянето” на чакрите за по-високите честоти на възприемане не винаги е в определен ред и е различно за всеки човек.Това значи, че чакрите у една личност могат да имат различна степен на зрялост.Различни са и вътрешните и външни проблеми, които трябва да разреши.Развитието на човешкото биополе, неговото подобряване и оздравяване е дълъг процес, траещ години и дори цял живот. В най-голяма степен това зависи от личността, от нейните морални принципи и поведение. Това неотменимо условие го намираме във всички езотерични школи и религиозни системи по цял свят.

Към страница 2

 

Теми #аура #Биополето #девет истини #чакри