Анализирай с Красимир Куртев

Въздействието на мангановят кристал

Въздействието на мангановят кристал

Въздействието на мангановят кристал. Планинският кристал съдържа силициев двуокис – съществен компонент на съединителната тъкан, включваща кости, сухожилия, мускули, връзки, хрущяли. Други минерали, които се намират в него , са магнезий и калий. Заедно с натрий, спомагат за регулиране на кръвното налягане. Мангановия планински кристал с дендритните е уникален и рядко срещан.

Водното съдържание на кристалът спомага за хидратацията на тялото, както и за освобождаването от токсичните елементи в организма.

Мангановият кристал действа благоприятно

Манган

В организма на възрастния човек се съдържат 12-20 мг. манган. Съдържанието на този елемент е особено високо в главния мозък, черния дроб, бъбреците и панкреаса. Металът спомага за активиране на ензимите, необходими за правилното усвояване на витамин А, В1 и С, както и на белтъчините и липидите.

Препоръчителната дневна дажба е 2-5 мг. Измежду полезните действия на микроелемента са и ускоряването на мускулните рефлекси, отстраняването на умората и превенцията на остеопорозата.

Манганът няма особен ефект при активно спортуващи лица, но връзката му с със синтеза на белтъци и нуклеинови киселини не е за подценяване. Той спомага и за заздравяването на хрущялните тъкани.

Предполага се определена взаимовръзка между дефицита на манган и заболяването кожната туберкулоза. Недостигът на метала може да причини също атаксия (разстройство на координацията на движенията на крайниците вследствие на увреждане на малкия мозък, гръбначния мозък, нервите).

Дендритните клетки

Дендритните клетки са антиген представящи клетки, които взаимодействат със Т клетките и имат важно значение за имунитета.

Планинският кристал действа благоприятно върху парализирани части на тялото и рани; масажират се дълго и внимателно засегнатите области или около тях. При леки изгаряния се полага веднага върху засегнатото място.

Минералът засилва зрителните способности и облекчава състоянието при катаракта на очите

Планинският кристал действа стимулиращо върху целия организъм. Може да се съчетава с всички минерали.

Магнитните трептения на този минерал в естествения му вид привеждат в хармония жизнената енергия на хората около него. Съвършената му кристална решетка осигурява мощна защита от негативни енергии на мястото, където е поставен.

Един от най-силните минерали за опазване от биоинтервенции.

Тест за наличието на Магии

Теми #дендритните кристали #манган #манганов планински кристал #мангановият кристал