Анализирай с Красимир Куртев

ВСЕКИ ОТГОВОР Е В ПОДСЪЗНАНИЕТО

ВСЕКИ ОТГОВОР Е В ПОДСЪЗНАНИЕТО

Всеки отговор е в подсъзнанието. Всичко е съхранено и се движи в строга закономерност. Всеки един въпрос, който си задаваме има своят отговор, това че ние не сме го открили на момента не означава, че е липсвал отговорът ни, напротив той е в подсъзнанието ни – Красимир Куртев.

Анализирайте тази прекрасна публикация

Емоционална навигационна система

Емоционална навигационна система или просто ШЕСТО ЧУВСТВО . Малките същества – човеците – нашите аватарчета на планетата Земя, са оборудвани с едно много прецизно, изключително просто, но наистина перфектно устройство, подобно на GPS навигационна система, наречено: ЕМОЦИОНАЛНА НАВИГАЦИОННА СИСТЕМА (ЕНС) Човекът има 5 основни сетива, посредством които интерпретира физическата си реалност – себе си и заобикалящия го свят.

Звуците, миризмите, образите и т.н. са сигнали за интерпретирани от сетивните ни органи вибрации, излъчвани от всички обекти, вибриращи на някакви честоти. Комуникацията между всички неща и същества се осъществява посредством вибрацията, която излъчват. Човекът комуникира с всичко наоколо посредством 5-те си основни сетива, но има и сетиво за комуникация със самия себе си, с неговото Супер Съзнание.

Ние разполагаме с 6-то сетиво, чийто физически орган е слънчевия сплит. Той интерпретира най-важната вибрация за всеки човек – неговата собствена. Сигналът, посредством който се предава информацията са чувства/емоции. Те са обратната връзка за процеса на създаване на действителност. ЕМОЦИИТЕ Защо са толкова ценни, дори и отрицателните? Емоциите са директно свързани с мислите. През главата на човека минават безброй мисли – трудно може той да ги сканира с ограничения си капацитет на съзнание, за да ги филтрира и насочва правилно.

Вибрационната скала

Голяма част от тях се обработват в подсъзнанието в резултат на насочена от съзнанието мисъл. И докато съзнанието обработва около 40 бита в секунда, подсъзнанието обработва 40 000 000 бита в секунда. На практика е абсолютно невъзможно да следим всичките си мисли. Мислите ни имат определена вибрация, която влияе върху вибрацията на цялото ни същество. Вместо да разчитаме всяка мисъл, ние разчитаме вибрацията си, предизвикана от мислите. За нивото на вибрацията си получаваме сигнали, които наричаме чувства или емоции. Системата ни е проста и ясна: положителните емоции са знак за мисли, които искаме да мислим, а отрицателните – за такива, които всъщност не искаме да мислим.

Да обобщим на практика най-важното, което всеки един човек на тази планета трябва да знае и което е напълно достатъчно, за да управлява целия си живот: Положителните емоции/чувства означават: мисля мисли, които привличат неща, които искам. Отрицателните емоции/чувства означават: мисля мисли, които привличат неща, които не искам. Така както болката е измерително устройство, измерваща колко сме се отдалечили от точката на баланс на физическия апарат, така отрицателните емоции измерват колко сме се отдалечили от максималната си вибрационна същност. Т.е., колко по-ниско сме слезли от най-високата честота (по вибрационната скала), която съзнанието и тялото ни са достигнали.

Или още по-ясно и практически: колко по-нещастни сме от най-щастливото си състояние, което сме достигали изобщо в това физическо въплъщение до момента. С други думи: колкото по-негативна е една емоция, толкова повече се отдалечаваме в мислите си от нещата, които наистина искаме. И тъй като само чрез мислите си привличаме каквото и да било към себе си и в действителността си, колкото по-зле се чувстваме, толкова повече привличаме от това нещо, което всъщност ни кара да се чувстваме зле. Толкова е елементарно, че е объркващо в първия момент.

Но наистина объркването може да дойде само от твърде много разсъждения. Затова ще повторя: Положителните емоции/чувства означават: мисля мисли, които привличат неща, които искам. Отрицателните емоции/чувства означават: мисля мисли, които привличат неща, които не искам. Основната цел на човека във физическия свят е да се наслаждава на всички удоволствия, които той предлага, като през цялото време може да следи навигационната си система. ЕНС винаги, неотменно ни води по най-добрия път, който сами можем да си изберем. На практика човекът непрестанно разширява съзнанието си, а с това се вдига и неговата вибрация.

След като веднъж е достигнал някакво определено ниво на вибрация, той винаги ще има нужда да премине на следващото ниво и никога не може да се върне назад с чувство на удовлетворение и комфорт. Вселената се разширява постоянно. Също и Съзнанията и всички техни проекции. Разширяването на съзнанието е неизбежно. Това е непрестанен процес и се случва докато живеем самия живот. Ние просто няма как да спрем да изживяваме живота. С всяко ново преживяване, колкото и незначително да изглежда то, с всяка нова информация, всъщност – с всяка нова мисъл, нашето съзнание се разширява. Едновременно с това, то повишава своята вибрация. Всяко ново желание създава нов, по-съвършен вибрационен модел на реалността на човека. Този вибрационен модел, веднъж създаден, не може да бъде отречен. Той се намира в нещо, което ние бихме могли да наречем бъдеще и стремежът ни към него е неизбежен.

Но както мислите създават тези вибрационни модели, така отново по пътя на мислите ние се движим към тях. И ако не се движим в посока на вече създадените вибрационни модели, страдаме. Просто защото мислим мисли, които ни връщат назад или по-точно не ни позволяват да получим физическото удовлетворение, реализирането във физическа форма на тези модели. Днес нашият свят се е пообъркал. От части и заради грешния календар, който фиксира човечеството в много некомфортна и крива обща вибрация, ние сме започнали да си правим ‘криви сметки’.

Но причините не са толкова важни. Важно е, че всеки отделен човек има право да избира мислите си. Важно е също така, че Законът за привличане отговаря на вибрацията на човека СЕГА. Не е важно какво сме мислили и вярвали вчера, нито пък след един час или след една година. Дори да сме създали във физическия свят неща, които не желаем: болести, бедност, самота и т.н., ние можем да променим действителността си както пожелаем като осъзнаем, че я създаваме посредством вибрацията си, точно сега, в този момент. Ето още едно сега, и още едно сега, и още едно сега… Ние вибрираме постоянно и нашата вибрация привлича подобни по вибрация хора, събития, обстоятелства… сглобяващи се в действителност.

Във всеки един момент от време ние сме свободни да променим курса на своята действителност. Да направим дори на пръв поглед невъзможни неща бихме могли като променим единствено и само мислите си, следвайки емоциите, които ни показват какво всъщност мислим и привличаме. ЕНС е нещо като кристалната топка, в която всеки може да прочете бъдещето си. Тя измерва вибрацията на човека, а именно вида на нещата, които привлича той към себе си.

Когато си спомни Закона за привличане и с малко практика по усъвършенства ЕНС, човекът ще може да има каквото пожелае. Човекът има възможността да си спомни да си докаже отново, че цялата му действителност, включително той самият, като тяло и съзнание, са плод на собствените му мисли. Ако наистина желаеш да контролираш съдбата си и да имаш живот какъвто искаш, не е нужно нито да приемаш, нито да отхвърляш информацията, която ти дадох до тук. Просто можеш да опиташ и да си докажеш сам дали е вярно или не. Не е ли прекрасно? Не става въпрос за някаква философия, която да прегърнеш и да се чувстваш мъдър чрез нея.

Приеми това като теоретичен урок по сноуборд. Колкото и да четеш за това как се кара и колко е приятно, теорията без практика е абсолютно безполезна. Когато започнеш да се опитваш да насочваш мисълта си съзнателно, тези думи ще са изпълнили своето предназначение – ще са ти дали ключа към райската градина, в която си заровил/а всичките си съкровища, преди амнезията да те застигне. При това е нужна много малко практика, за да си докаже човек и да разбере от собствен опит, че само чрез мислите си твори своята и общата реалност. Тогава ще разбере колко всъщност е свободен. Каквото и да ти се случи във физическата реалност, никой никога не може да ти отнеме истинската ти власт – мислите.

НАПРИМЕР: Ако си мисля за това колко ми е трудно и как нямам пари или се чувствам дебел/а или грозен/на, аз неизменно започвам да вибрирам на честотата на липса и отрицание спрямо себе си. И тогава започвам да чувствам неприятното чувство, свързано с усещането за липса и безизходност; или пък самосъжаление, или съмнение в себе си, съмнение в другите, страх, страх от края, от края на нещо, каквото и да било….желанието да притежаваме, да спрем …времето.

Продължава на страница втора

Източник: Емоционална навигационна система

Теми #емоции #Емоционална навигационна система #закон за привличане #Планетарни идеи