Магии

ВАМПИРИ НА РАБОТНОТО МЯСТО

ВАМПИРИ НА РАБОТНОТО МЯСТО

Вампири на работното място.  Често пъти този вампир е “собственият” ви началник. Ако е така, картината е позната. Тя започва още в понеделник сутринта. Началникът-вампир събира подчинените си и с това започва големият театър, в който шефът се изявява като велик.

Уважаеми енергийни донори

На това съвещание, в началото на седмицата, всеки от “неговите хора” получава по нещо: обидна дума. Намек или заплаха… Важното е да не се забравя, че командва той и че всеки трябва да върши това, което той иска. След сбирката вампирът излиза доволен от стаята и потупвайки хората по рамото ги моли да не му се сърдят, защото всичко, което правел било в полза на общото дело и ако не бил толкова строг и взискателен, никой нямало да работи и всичко щяло да пропадне.

Уважаеми енергийни донори, “имате шанс”, ако шефът ви се зарежда с вашата енергия за цялата седмица само по време на понеделнишките оперативки. Представяте ли си, ако тази ваша енергия не му е достатъчна и той започне да ви събира всеки ден?

Горко ви!

Безполезно е да се борите срещу този началник. Победител от войната ще излезе вампирът, защото всеки път, все по-успешно и по-мощно ще се зарежда с вашата психическа енергия. За него вие и вашата безполезна съпротива представлявате доза спокойствие и здраве. Вампирът не само се радва, но той с нетърпение очаква всяка следваща война, защото вие му правите услуга да ви вижда всеки ден и да се зарежда от вас. Началникът-вампир не може да живее вече без вашата конфронтация, защото вие сте негов безценен енергиен източник.

Моят съвет е: вместо да се сражавате с вампира го накажете! Каквото и да поискате вече от него, той ще се съгласи, защото вампирът е свикнал да получава вашата енергия, която му е жизнено необходима. Имате право да пожелаете тройно, петорно увеличение на заплатата – вампирът ще ви го даде! Така поне ще получите една малка компенсация за вашата пропиляна психическа енергия и здраве.

Вампирът-началник не обича работата си. Като всеки вампир той се интересува от нея само заради личния си интерес. Без да изпитва скрупули той открито признава, че плюе на другите, важното е той да задържи мястото си. Този началник командва, а не изпълва колектива с положителна енергия и чувството на уважение към себе си.

Като ответна реакция на този метод на управление някои от подчинените превиват гръб, угодничат и се спотайват. Използвайки малодушието им, вампирът започва с още по-голямо настървение да ги държи в подчинение и страх. Така той подхранва измамното си самомнение за непогрешимост и величие.

Спомнете си какво пише Пушкин:

“Когато престана да умее да се шегува, започна да задължава другите да го уважават”.

Вампирът-началник точно разбира и оценява ситуацията в екипа, който ръководи, затова крещи, удря по масата и оскърбява в очите, преструвайки се на разстроен и съкрушен от неприятностите, които самият той е сътворил. Целта е да зашемети психически хората, а след това да завоюва пространство, в което да въдвори своя измислен закон.

Началникът-вампир не уважава хората, но “добре” преценява от кого има полза. По правило вампирът се отнася различно към тези, с които работи. Едни използва за донори, а други за “приятели”.

Ще ви предложа експеримент. Това, което единствено трябва да направите е да не реагирате на грубостта на началника си.

Когато вампирът ви нападне, в замяна му се усмихнете. Споменете нещо неопределено за времето, разкажете весела история или случка, която сте видели на улицата. Ако успеете да се въздържите и да не отвърнете на агресията му и направите това, което ви казах, всички ще станат свидетели на чудо!

Хората около вас ще видят как вампирът изведнъж започва да почервенява, как тялото му се разтриса и той се хваща за сърцето. Пред очите ви ще се разкрият и с пълна сила ще блеснат истинските симптоми на болестта на вампиризма: вик от безсилие, грубост от невъзпитание, ярост от злоба. В този момент всичко, добре прикривано и пазено в тайна, ще блесне и ще се разбере какво представлява вашият началник, който е енергиен вампир.

А това ще се случи, защото този път не сте отдали своята енергия на вампира, с която той е свикнал и очаква да я получи при всяка среща с вас. Докато не се отскубнете от тази прегръдка, ще продължавате да бъдете енергиен заложник. Ще продължавате да подчинявате психическото си здраве и настроение на вампирската агресивност и наглост.

Не се колебайте и променете живота си. Усилието си заслужава!

А след като това стане и вие успеете да забравите преживяното, тогава с чувство на огромно облекчение, без страх ще осъзнаете истинските си чувства към този човек. Тогава вече никога няма да споменете името му, а времето, преживяно под дъжда на неговите психически изстрели, ще остане в душата ви оцветено в тъмносиво. В не малко колективи се създава постоянно напрегнато психическо поле заради шефовете-вампири, които тровят живота на хората. Извадени от равновесие и психически изчерпани някои напускат, но вампирите непременно остават!

Така е, защото вампирът винаги успява да намери подкрепа и красноречиво оправдание за своята психологическа несъвместимост с колектива.

За своя вампиризъм!

Всички добре знаем, че около началника-вампир се създава “прекрасна” атмосфера за виреене на подмазвачи, угодници и доносници. Среда за хора с дребни душици, за които това поведение е начин да се спасят и да преживеят по възможност по-безболезнено енергийните сътресения, устройвани от началниците им.

Вампирът-началник сам създава тези хора. Те са му нужни така, както са му необходими хлябът и водата. От “шпионите”, които държи в близост и подчинение вампирът научава всичко, което иска да знае и го интересува: кой какво върши и какво мисли. Ако до него няма безропотни подчинени, които да му се възхищават и да му служат, а той да се зарежда с енергията им, вампирът не може да “вирее”.

Никой не обича подмазвачите и доносниците, но замисляли ли сте се за цената, която тези хора плащат, за да бъдат приближени на шефа? За наказанието, което доброволно изтърпяват всеки ден, като поемат огромния психически товар, с който ги товари вампирът.

Възможно е напразно да пиша така откровено тези редове, но ако не се замислим и не се вгледаме внимателно какво става около нас, тогава още дълго няма да можем да се научим да разпознаваме истинската същност на хората. Да разбираме кой какъв човек е, какви са подбудите и целите на неговото поведение.

Наблюдавайте вампирите и мълчете!

Не отвръщайте на тяхната агресия нито с дума, нито с жест. Ако успеете да запазите самообладание, едва тогава ще можете да видите тяхната истинска същност. Мълчанието е злато, както казват древните. Ако намерите сила и воля у себе си и премълчите и не отвърнете на грубостта, тогава вашата психическа енергия, тази скъпоценна частица от същността ви ще остане във вас и няма така лесно да я изхвърлите в блатото на вампиризма.

Не е възможно около вас да няма човек, който не обичате и който да не ви дразни по някакъв начин. И тъй като изпитвате неприязън, това чувство постоянно ви кара да мислите или да говорите за него, а това означава, че и цялата ви психическа енергия се прелива към него. Това е истинската причина, поради която в даден момент започвате да изпитвате необяснимо чувство на жажда да се заредите отвън, с чужда психическа енергия.

Човек, който постоянно критикува, прави оценки или твърде често осъжда живота и поведението на другите, без съмнение е потенциален вампир. Нормалният, здрав човек има сили да прощава.

И още една истина за вампиризма. Колкото по-високо е самомнението, а значи и високомерието, толкова по-лесно този човек попада в примките на вампиризмът.

Много често т.нар. “високи длъжности” са в ръцете на точно такива самовлюбени и нахални хора-вампири, които можете безпогрешно да разпознаете. Всяка тяхна дума е демонстрация на псевдовеличие, непогрешимост и суета. Това са хора, способни да влязат в ожесточени конфликти или дори война, ако решат, че някой е застанал на пътя им. “Ще те унищожа”, “Ще ти почерня живота” – това е заканата, изписана с черни букви на знамето, което държат в ръцете и душата си, влизайки в битката за чужда енергия. Но тези “величия” безпогрешно се ориентират пред кого да свалят гарда и да направят лъскав комплимент, защото истинската същност на енергийния вампир е прикриваната двойственост.

Техническият прогрес създаде още един вид изострен вампиризъм – телефонният.

Телефонният вампир говори денонощно по телефона. Той изпитва удоволствие да позвъни, за да “сподели” своите проблеми, да излее върху вас (чрез телефонната слушалка) поредната порция от познатите ви до болка негови истории и проблеми. Обикновено телефонният вампир е ваш роднина или “добър” колега.

Освен че говоренето по телефона е негов навик, още по-неприятно е това, че вампирът звъни в най-неподходящото време, когато си почивате или имате ангажименти. В обаждането му няма и частица случайност. Целта на вампира е да ви подразни, да ви изнерви и да ви ядоса. Той говори без да прекъсва, така че да не можете да вземете думата.

Вампирът държи телефонната слушалка и усеща как вашата сила преминава към него, как тя се разтоварва и как вие се превръщате в негово кошче за душевни отпадъци. Вампирът изхвърля от себе си натрупалите се тежки енергии и разбира се, му олеква. Той добре знае, че невидимата струйка на вашата психическа енергия ще премине към него и ще го зареди. При това географските разстояния нямат никакво значение. Гласът на телефонния вампир може да ви взриви, където и да се намирате, на каквото и да е разстояние от него.

Моят съвет е: когато давате телефонния си номер, не забравяйте да предупредите, че апаратът ви е стар и е възможно изведнъж да блокира. Разбира се, можете да измислите и друго оправдание, важното е да успеете да се защитите пред агресията на вампира.

Независимо какъв тип е той (лунен или слънчев) вампирът-началник никога няма да пощади донора си и да пропусне възможността да го окраде психически.

Из книгата: „Кармическа медицина“

Тест за наличието на Магии

Теми #вампири #езотерика #на работното място #Планетарни идеи #телефонен вампиризъм