Бийтълс възпяват тарото на Алистър Кроули

бийтълс-възпяват-тарото-на-алистър-кроули

Бийтълс възпяват тарото на Алистър Кроули. Известният английски окултист Артър Едуард Уейт създава не само своя собствена колода, но и написва пояснителен текст към нея, известен като “Картинен ключ към Таро” (1910). Цяла книга на тази тема написва и възпяваният от Съмърсет Моъм и “Бийтълс” мистик и окултист Алистър Кроули.

Гадаене на Таро

В тази публикация ще ви запозная с Гадаене на Таро (Материалът е предоставен с любезното съдействие на Noriel) и е публикуван в www.otzvuk.com

В наши дни съществуват какви ли не разновидности на класическите карти Таро – кабалистично Таро, езотерично Таро, Таро на вещиците, Марокански кралски фес, Таро на свещената роза, нордическо Таро, пражко Таро, астрологично Таро и т.н. Картите Таро с основание се смятат за предшественици на съвременните карти за игра, но за разлика от тях Таро се използуват единствено и само за гадателство и предсказания. Изображението на всяка карта има символично значение.

Гадаене с четири карти по Папюс

Папюс е смятал, че умението да се тълкуват картите Таро позволява на съзнанието да приема образи, указания и информация, които трябва да бъдат изразени по подходящ начин и с подходящи думи. Интерпретаторът би трябвало да знае значението на всяка карта – било то самостоятелно или пък в комбинация с останалите карти. Едно добро познаване на картите, смята Папюс, съчетано с практика, наблюдение и интуиция, ще направи истински чудеса.

И така Папюс е използувал четири карти, които след стандартното разбъркване е полагал върху масата, както следва:

Първата карта вляво; втората долу ниско; третата вдясно срещу първата и четвъртата горе над втората. Получава се фигура, подобна на кръст. Това всъщност е астрологична схема, при която първата карта символизира Асцендента (Asc). Тя представлява началото или детството.

Втората карта попада на Имум цели (IC) и ни дава сведения за старостта.

Третата карта е разположена на Десцендента (Dsc) и символизира зрялата възраст.

Четвъртата карта е поставена на Медиум цели (МС), а това е апогеят или младостта.

Папюс е смятал, че човешкият живот преминава през четири периода:

– детство;

– младост;

– зряла възраст;

– старост.

Човешкият живот обаче може да бъде разделен условно и на минало, настояще и бъдеще.

При това положение Папюс мислено е прокарвал 2 триъгълника между четирите точки, като за него първият, т.е. левият ъгъл е представлявал миналото. Върхът на триъгълника долу ниско символизирал настоящето; картата, поставена вдясно, представлява бъдещето, а картата горе насочвала към далечното бъдеще.

По отношение на малките аркани почти не съществуват различия между вижданията на Папюс и Уейт. Струва ми се дори, че Уейт доста стриктно се е придържал към езотеричната традиция, сътворена от хора като Папюс.

И все пак методът на Папюс е доста схематичен. Нито три, нито четири точки са достатъчни за определяне на човешката съдба и разрешаването на всички житейски проблеми. За целта трябва да използуваме всичките 78 карти и един по-изчерпателен гадателски метод. През нашия век се е наложил един определен вид гадаене, който се нарича Гадаене със седем карти.

 

ГАДАЕНЕ СЪС СЕДЕМ КАРТИ

 

Това ръководство нямаше да е пълно, ако не спомена и гадаенето със седем карти. То е особено подходящо в случаите, при които се търсят еднозначни отговори с “да” или “не”.

При това гадаене седемте карти, озовали се най-отгоре върху колодата след разбъркването и сеченето, се подреждат в права линия от ляво на дясно.

Двете най-крайни карти вляво представляват миналото. Трите централни карти символизират настоящето, а последните две вдясно дават сведения за бъдещето. Последната от тези две карти дава при обръщането и отговора на зададения въпрос.

Искам да разгледам това гадаене още по-прицизно. Картата, поставена най-вляво представлява далечното минало. Другата до нея говори за по-близкото минало.

Да се спрем сега на централните три карти. Лявата е символ на сегашни влияния, средната на сегашни пречки, а дясната символизира перспективите на настоящето.

Последните две карти вдясно: първата (вляво) говори за бъдещи влияния, а последната, както вече отбелязах, представлява крайният резултат и дава окончателен отговор на зададения въпрос.

НЯКОЛКО СЪВЕТА ТАРО КОЛОДИТЕ

Преди да преминем към медитацията с Таро, няколко важни съвети и препоръки, давани от най-големите професионални гадатели на нашето време.

Желателно е само вие да боравите с вашата колода и да не позволявате на странични лица дори да я докосват. Желателно е също така да не я съхранявате в картонената кутийка, в която се намира тя при закупуването й. Когато не се използват, картите трябва да са увити в квадратно парче черна или пурпурна коприна и да се съхраняват в затворена дървена кутия. Много важно е също така на картите да се предостави почетно място в помещението. Те трябва да стоят на празна лавица откъм източната страна на стаята, защото оттам се появява така наречената светлина на вдъхновението.

Източник: Как да надникнем в бъдещето с гадателските карти таро (Карти Таро – колодите на А. Кроули и А. Е. Уейт) публикувана в www.otzvuk.com

Таро анализи, маянски хороскопи и нумерология

Таро анализите са едни от най-надеждните методи за получаване на важна езотерична информация относно основния принцип, който е активен за вас за съответния ден, месец, година и по принцип за всички очертаващи се събития. Таро анализа осигурява важна информация за вас. Символиката на таро четенето могат да ви помогнат да вземете правилното решение, да ви предоставя съвет/съвети, какво да направите за даден проблем.

В таро анализите са включени:

  • Лични взаимоотношения (любов, раздяла, конфликти, съвместимост между партньорите и др.)
  • Семейни проблеми
  • Проблеми с пари и работа
  • Благоприятни дати
  • Неблагоприятни дати
  • Напътствия за определени решения
  • Проверка за наличие на негативни влияния като магии, родови проклятия, уроки, зомбиране и всичко свързано с окултизмът.

Един таро анализ включва отговори на три основни въпроса и няколко под въпроса. Цена 30 лв.

За контакти: 0897 339585 или 0887 392139

 

 

Кабала Тест – Магии, Демони, Проклятия