Нумерология

Бийтълс възпяват тарото на Алистър Кроули

Бийтълс  възпяват тарото на Алистър Кроули

Бийтълс възпяват тарото на Алистър Кроули. Известният английски окултист Артър Едуард Уейт създава не само своя собствена колода, но и написва пояснителен текст към нея, известен като “Картинен ключ към Таро” (1910). Цяла книга на тази тема написва и възпяваният от Съмърсет Моъм и “Бийтълс” мистик и окултист Алистър Кроули.

Гадаене на Таро

В тази публикация ще ви запозная с Гадаене на Таро (Материалът е предоставен с любезното съдействие на Noriel) и е публикуван в www.otzvuk.com

В наши дни съществуват какви ли не разновидности на класическите карти Таро – кабалистично Таро, езотерично Таро, Таро на вещиците, Марокански кралски фес, Таро на свещената роза, нордическо Таро, пражко Таро, астрологично Таро и т.н. Картите Таро с основание се смятат за предшественици на съвременните карти за игра, но за разлика от тях Таро се използуват единствено и само за гадателство и предсказания. Изображението на всяка карта има символично значение.

Гадаене с четири карти по Папюс

Папюс е смятал, че умението да се тълкуват картите Таро позволява на съзнанието да приема образи, указания и информация, които трябва да бъдат изразени по подходящ начин и с подходящи думи. Интерпретаторът би трябвало да знае значението на всяка карта – било то самостоятелно или пък в комбинация с останалите карти. Едно добро познаване на картите, смята Папюс, съчетано с практика, наблюдение и интуиция, ще направи истински чудеса.

И така Папюс е използувал четири карти, които след стандартното разбъркване е полагал върху масата, както следва:

Първата карта вляво; втората долу ниско; третата вдясно срещу първата и четвъртата горе над втората. Получава се фигура, подобна на кръст. Това всъщност е астрологична схема, при която първата карта символизира Асцендента (Asc). Тя представлява началото или детството.

Втората карта попада на Имум цели (IC) и ни дава сведения за старостта.

Третата карта е разположена на Десцендента (Dsc) и символизира зрялата възраст.

Четвъртата карта е поставена на Медиум цели (МС), а това е апогеят или младостта.

Папюс е смятал, че човешкият живот преминава през четири периода:

– детство;

– младост;

– зряла възраст;

– старост.

Човешкият живот обаче може да бъде разделен условно и на минало, настояще и бъдеще.

При това положение Папюс мислено е прокарвал 2 триъгълника между четирите точки, като за него първият, т.е. левият ъгъл е представлявал миналото. Върхът на триъгълника долу ниско символизирал настоящето; картата, поставена вдясно, представлява бъдещето, а картата горе насочвала към далечното бъдеще.

По отношение на малките аркани почти не съществуват различия между вижданията на Папюс и Уейт. Струва ми се дори, че Уейт доста стриктно се е придържал към езотеричната традиция, сътворена от хора като Папюс.

И все пак методът на Папюс е доста схематичен. Нито три, нито четири точки са достатъчни за определяне на човешката съдба и разрешаването на всички житейски проблеми. За целта трябва да използуваме всичките 78 карти и един по-изчерпателен гадателски метод. През нашия век се е наложил един определен вид гадаене, който се нарича Гадаене със седем карти.

 

ГАДАЕНЕ СЪС СЕДЕМ КАРТИ

 

Това ръководство нямаше да е пълно, ако не спомена и гадаенето със седем карти. То е особено подходящо в случаите, при които се търсят еднозначни отговори с “да” или “не”.

При това гадаене седемте карти, озовали се най-отгоре върху колодата след разбъркването и сеченето, се подреждат в права линия от ляво на дясно.

Двете най-крайни карти вляво представляват миналото. Трите централни карти символизират настоящето, а последните две вдясно дават сведения за бъдещето. Последната от тези две карти дава при обръщането и отговора на зададения въпрос.

Искам да разгледам това гадаене още по-прицизно. Картата, поставена най-вляво представлява далечното минало. Другата до нея говори за по-близкото минало.

Да се спрем сега на централните три карти. Лявата е символ на сегашни влияния, средната на сегашни пречки, а дясната символизира перспективите на настоящето.

Последните две карти вдясно: първата (вляво) говори за бъдещи влияния, а последната, както вече отбелязах, представлява крайният резултат и дава окончателен отговор на зададения въпрос.

НЯКОЛКО СЪВЕТА ТАРО КОЛОДИТЕ

Преди да преминем към медитацията с Таро, няколко важни съвети и препоръки, давани от най-големите професионални гадатели на нашето време.

Желателно е само вие да боравите с вашата колода и да не позволявате на странични лица дори да я докосват. Желателно е също така да не я съхранявате в картонената кутийка, в която се намира тя при закупуването й. Когато не се използват, картите трябва да са увити в квадратно парче черна или пурпурна коприна и да се съхраняват в затворена дървена кутия. Много важно е също така на картите да се предостави почетно място в помещението. Те трябва да стоят на празна лавица откъм източната страна на стаята, защото оттам се появява така наречената светлина на вдъхновението.

Източник: Как да надникнем в бъдещето с гадателските карти таро (Карти Таро – колодите на А. Кроули и А. Е. Уейт) публикувана в www.otzvuk.com

Таро анализи, маянски хороскопи и нумерология

Таро анализите са едни от най-надеждните методи за получаване на важна езотерична информация относно основния принцип, който е активен за вас за съответния ден, месец, година и по принцип за всички очертаващи се събития. Таро анализа осигурява важна информация за вас. Символиката на таро четенето могат да ви помогнат да вземете правилното решение, да ви предоставя съвет/съвети, какво да направите за даден проблем.

В таро анализите са включени:

  • Лични взаимоотношения (любов, раздяла, конфликти, съвместимост между партньорите и др.)
  • Семейни проблеми
  • Проблеми с пари и работа
  • Благоприятни дати
  • Неблагоприятни дати
  • Напътствия за определени решения
  • Проверка за наличие на негативни влияния като магии, родови проклятия, уроки, зомбиране и всичко свързано с окултизмът.

Един таро анализ включва отговори на три основни въпроса и няколко под въпроса. Цена 30 лв.

За контакти: 0897 339585 или 0887 392139

 

 

Кабала Тест – Магии, Демони, Проклятия

Теми #Алистър Кроули #гадаене със седем карти #езотерика #карти таро #тарото