Езотерика

БЕЗУМЕН СВЯТ – НАШ ЛИ Е

БЕЗУМЕН СВЯТ – НАШ ЛИ Е

„Безумен е, защото хората не са се научили и не се учат да мислят правилно, за да постигат истините и пътищата към тях, за да ги разграничават от всичко останало. Затова хората са неадекватни на истинската реалност – и затова са безумно безумни!“

Хората живеем в един безумен свят, който си го създадоха сами. Тази публикация е в памет на  моят Учител – Кубрат Томов

 

Този безумен свят – наш ли е?

 

  1. Безумен е, защото най-големите му ценности са нетрайните и преходните неща – материалното, парите, властта, насилието, нисшите удоволствия, а непреходните и трайните неща – истината, справедливостта, доброто, красотата, любовта – са на далечен заден план и служат главно за заблуда и манипулиране на хората. Това е обърнатата пирамида на ценностите, които именно управляват човека.

 

  1. Безумен е, защото хората са станали безумно егоистични и бездуховни – постигат фалшивите си ценности с всякакви средства, главно с живота, здравето и щастието на другите хора. Затова пропастта бедни-богати вече е огромна и достигна границата на устойчивост на обществото! А крайният егоизъм и без духовност са не само свръх-разрушителни, но са и саморазрушителни!

 

  1. Безумен е, защото силата на всяка човешка общност – именно Сътрудничеството и Взаимопомощта в името на общи цели и идеали – е почти напълно разрушена и заменена с фалшивата сила на парите и насилието. А това означава растящо доминиране на центробежните сили – над определена, вече близка, граница те разрушават обществото! Това доведе до тоталната криза на цивилизацията ни днес – тя показва, че земната цивилизация вече е мъртва, а ние сме свидетели и участници в агонията й!

 

  1. Безумен е, защото повечето хора са се подали на лъжите, лицемерите, двойните стандарти, манипулациите и зомбирането от страна на силните на деня – управляващи политици, администрации, мафии, медии, едър бизнес, религии – и са забравили общия си произход, според който те имат един Небесен баща и са братя и сестри, които трябва да си помагат, а не да се използват! И това промиване на мозъците превърна хората в неадекватни същества, които почти спокойно живеят в един фалшифициран и лъжлив свят, отдавайки се на най-разнообразни илюзии!

 

  1. Безумен е, защото хората живеят със сапунени сериали и реклами и според многобройните илюзии, внедрявани в тях от хилядолетия от управниците. И най- голямата им илюзия е, че някой друг от земята или Космоса – само не самите те! – ще направи живота им смислен и истински свободен, творчески и дълбоко щастлив!

 

  1. Безумен е, защото хората не са се научили и не се учат да мислят правилно, за да постигат истините и пътищата към тях, за да ги разграничават от всичко останало. Затова хората са неадекватни на истинската реалност – и затова са безумно безумни!

 

  1. Безумен е, защото хората не знаят какъв е смисъла на човешкия живот, на обединението им в човешки групи и общности, а накрая не знаят и смисъла на Битието!

 

Затова хората живеят като спящи и сънуващи същества, които много рядко и мъчително се докосват до една или друга по-голяма истина, но веднага я удавят в море от полуистини, правдоподобни лъжи, красиви измислици, лъскави мъниста и дрънкулки – както са били лъгани туземците от европейските колонизатори!

 

  1. Безумен е, защото такъв живот е в остро противоречие с обективната дълбока реалност – нарушава нейните закони, което създава болестите и страданията на хората с цел те да се събудят и заживеят според законите на висшите и непреходни светове – ако не закъснеят прекалено много и не напуснат този свят преди да са се събудили за Истината!

 

  1. Безумен е, защото хората са се оставили да ги включат в безумната въртележка повече работа – повече пари – повече телесни удоволствия и лъскави дрънкулки – още повече работа – още повече пари … – и за душата няма време! А всъщност с много малко работно време може да се осигурят материалните необходимости на всички хора и останалото безценно време да бъде за живота душата, за развитието, творчеството и щастието!

 

  1. И този безумно безумен свят е наш – защото живеем в него, защото сме го приели и съзнателно и несъзнателно го укрепваме, защото не искаме или не смеем да го променим поради слепотата си, поради страха си от насилието на управниците или поради необходимите усилия и жертви за неговата промяна! А за да стане истински този свят -и с това да стане истински наш, трябва ние да станем истински – да се събудим от дълбокия си сън и страх, да поискаме горчивата Истина за него и за нас самите, да поемем личната си отговорност за нашата съдба – за нашия свят! – и да платим необходимата цена за това – колкото и голяма да е вече Тя!

 

 

Поискайте истината за себе си и за света!

Поемете личната си отговорност!

Прощавайте на другите,

На себе си и на света!

Помагайте си!

Обичайте се!

И този свят ще стане гениално красив,

А ние – невероятно щастливи!

 

Кубрат Томов

 

Този безумен свят – наш ли е? – Кубрат Томов

(Бог да го помилва)

Теми #Безумен #безумен свят #Кубрат Томов #мисли #Планетарни идеи #този свят #ценности