Астрология

АСТРОЛОГИЯ ЗА СЛЪНЧЕВИ И ЛУННИ ВАМПИРИ

АСТРОЛОГИЯ ЗА СЛЪНЧЕВИ И ЛУННИ ВАМПИРИ

Астрология за слънчеви и лунни вампири, животът на човека преминава в дуалност: светлина – тъмнина, топлина – студенина, но за разлика от вампира на здравия човек не са му чужди и други чисти енергии. Астрологията дели хората на “слънчеви” и “лунни” в зависимост от това под какъв зодиакален знак са родени. Във философските учения на Изтока тези енергии се наричат “ян-ски” и “ин-ски”, а в китайските са под общото название “ци”. Китайците казват, че ако разсърдиш някого, това означава да разсърдиш неговото “ци”. Като астролог аз също използвам тези термини, тъй като те отразяват реалните енергетически сили, силите на двете светила: Слънцето и Луната.

Астрологията дели хората на “слънчеви” и “лунни”

“Ден” са зрелите енергии, които човек изгражда сам. Изначално те съществуват у хората, родени под знака на Стрелец, Козирог, Водолей и Риби. Разбира се това не означава, че те ще успеят да ги съхранят през целия си живот. Или обратното – че хората, родени под останалите зодиакални знаци няма да ги развият у себе си и няма да прекарат живота си в потока на чистите и зрели енергии на Деня.

От своя страна психологическата наука определя хората като “екстраверти” и “интроверти”. Но тъй като тези термини са тежки, дори се нуждаят от тълкуване, нека приемем “слънчево” и “лунно”обозначение на двата типа хора. Тези характеристики са полезни и с това, че дават образна представа за типовете на човешките характери. В подкрепа на решението да използваме двете определения служи и фактът, че всички сме деца на Слънцето и Луната.

СЛЪНЧЕВИ ВАМПИРИ

Енергията на слънчевите вампири е гореща и суха. Като правило тя винаги е агресивна. Това са жестоки хора.
Слънчевият вампир провокира разправии и скандали, като се нахвърля върху жертвата си, за да й причини душевна и физическа болка. Той размахва юмрук и крещи: “Ще те унищожа”, “Ще ти извадя душата”, “Ще съсипя живота ти”. Слънчевият вампир действа нагло, безскрупулно и безжалостно с единственото желание да предизвика психически срив и изблик на негодувание.
Вампирът оскърбява в лицето, откровено плюе в душата на хората. Той не се колебае и да удари. Слънчевият вампир действа предизвикателно и открито, дори когато иска да прикрие истинските си намерения. Постъпките му са продиктувани от завист, злоба и ненавист, от огромния енергиен глад, който го измъчва.

Ако обектът на агресията на слънчевия вампир се овладее и успее да не отреагира на наглостта му, тогава той е способен на всичко, за да се добере до чуждата положителна енергия. Когато напада слънчевият вампир няма задръжки. Подобно на звяр, ненадейно, с един замах той отнема до последна капка жизнената енергия на своя донор.

Психическата енергия на слънчевия вампир е причина за много беди и нещастия. Слънчевият вампир е коварен и опасен за емоционалното здраве на жертвата си. За слънчевите вампири в най-голяма степен важи народната мъдрост “от болната на здравата глава”. Вампирът никога не е виновен.

Слънчевият вампир не престава да търси психическо напрежение и скандали около себе си, като сам ги устройва с единствената цел да установи жесток режим в периметъра, който е избрал за място на своите действия и енергийна агресия. Този периметър може да бъде семейният дом, службата или друго определено от него пространство.
Вампирът се настанява нагло и в чуждо пространство, като и там започва да дава оценки и “контролира ситуацията”, да провокира психически сривове и да се зарежда с чужда енергия.
Всичко това е неговият естествен енергетически мир.
Друг свят той не познава!

Характерна особеност на слънчевия вампир са линиите на ръката му, които имат тъмночервен или виолетов цвят. Тъмните цветове говорят за това, че кръвта и енергийните канали на слънчевия вампир са затлачени.
За слънчевите вампири казваме. Че са във висша степен егоисти, кръвопийци и садисти.

ЛУННИ ВАМПИРИ

Чрез магнетичната си същност лунният вампир изсмуква и с тиха стъпка пренася чуждата енергия към себе си.

Енергията на лунните вампири е хладна и влажна. Тя е противоположна на тази на слънчевите. Известно е, че лунната енергия притежава силни магнетични качества. Лунните вампири вадят душата с памук, тихо и спокойно.

Ако слънчевият вампир е “енергиен бандит”, лунният е “енергиен крадец”, двуличен и потаен. Пред хората лунният вампир е тъжен и нещастен, объркан в проблемите си. Той успешно се преструва на глух и сляп. Непрекъснато повтаря, че не разбира и няма отношение към това, което става около него. Той не се кара, не повдига глас, не се сърди, не желае да доказва себе си и да защитава позиции.

Лунният вампир говори бавно и тихо. Той мънка, като по този начин умишлено изнервя околните. Но за съжаление хората са така устроени, че щом като някой не ги напада директно и не ги обижда в лицето, не успяват да намерят подходящ начин да отблъснат досадника, още повече когато този човек е “нещастен” и “искрено”, със сълзи на очи очаква съветите и помощта им.

Лунните вампири са като мишките – тихи и не чак толкова опасни. Те не се обиждат лесно, дори могат да простят обидата и грубостта. Те винаги високо “оценяват дружбата” си с нас, защото са успели да намерят ключа към сърцето ни и знаят как тихомълком, без излишни емоции и напрежение да отворят шлюзовете на енергийните ни канали.

Лунният вампир обсъжда проблемите си с хората, но не чува нито един съвет. Той продължава да бъде еднакво печален всеки път, независимо колко пъти е разказвал преживяванията си. В това поведение по същество се крие истинската цел на лунния вампир. Да изнерви своя слушател, да го накара да му “писне” и да се зареди с енергията му.
Извън дома и семейството си лунните вампири са “по-тихи от водата и по-ниски от тревата”, винаги мънкащи и шушукащи, но към близките си те са груби и жестоки.

Като правило както на слънчевите, така и на лунните вампири е присъщо двуличието.
В обществото, пред хората те са великодушни, дори веселяци, но в къщи маската пада и вампирите лъсват в истинската си светлина – дребнави и нахални – различни от това, което са били преди няколко часа пред чуждите хора.
Подобно на двуликия Ян вампирът показва ту едната, ту другата страна на своята личност в зависимост от обстоятелствата, в които се намира.

При лунния тип хора настроението им е непостоянно, то често се мени. Не им достига вътрешна сила и опора на духа, които носят истинската Вяра и Воля. Този тип хора остро реагират на събитията около тях и бързо преминават от едно психическо състояние в друго, при което новото може да замести напълно старото. Ако са били весели и щастливи, минута след като са отреагирали на отрицателен източник, от радостта и доброто им настроение може да не остане и следа.
Тези хора не знаят, че вместо да изпадат в отчаяние и психически срив, трябва да си припомнят състоянието, в което са били преди малко.

Лунните вампири са особено чувствителни на обиди, което ги прави още по-тежки за общуване.
Радост на душата – това е чувството, което не достига и което е необходимо в живота на вампирите. “Не падай духом – ще сгрешиш!” – казва народната мъдрост.

Лунните вампири често говорят за своите болести, като очакват съчувствие, но много често в замяна получават репликата: “Престани, писна ми от твоите болежки”. От тези думи те започват да страдат още повече.

Моят съвет е – постарайте се по-често да сменяте впечатленията си. Ходете на театър, на изложби, разхождайте се в парка и в планината. Всичко това ще прекрати отрицателните вибрации на чувствата и емоциите от тежките думи, които сте получили и ще ви изпълни с чиста психическа енергия. Новата енергия ще пробуди духовния ви мир.
Лунният вампир може да се познае по линиите на ръката. Техният цвят е жълт, кафяв или тъмнокафяв за разлика от линиите на здравия човек от лунен тип, които са безцветни или с цвета на тялото.

Автор: Александър Александрович
Превод от руски: Надежда Чехомска

Какво ви предсказва календара на древните маи