Езотерика

Амулети и малкият Армагедон

Амулети и малкият Армагедон

Много се говори и пише за амулети. От къде произлиза самата дума, мистичните му свойства и прочие. Сред обществата древни и днешни битува едно и също понятие за амулет-носи щастие и късмет, и защитава. В тази си публикация (лекция), ще се опитам да дефинирам самото име и значение на амулет.

Амулетът не е вълшебна пръчица

Амулет е всеки обект (обикновено малък по размер), който се изработва и предоставя за  специфични цели. Потенциалните  амулети включват скъпоценни камъни, кристали, полускъпоценни камъни, чертежи, диаграми, висулки, пръстени, растения, животни, дори и думи.

Амулетите често се носят  като огърлица или висулка, въпреки че могат да бъдат носени навсякъде, колкото по-близо до тялото са носени, толкова по-ефективни са неговите специфични цели (не случайно повтарям основните задания на амулетите).

Човешкото творение е съставено преди всичко от течности (73-74%). На практика нашето тяло е вид течен кристал със своята уникална решетка – матрица.  Соматично човешкото тяло има своята защита, това е имунната система.

От друга страна духът също би следвало да има защита като различните модели на мислене, ала не всеки може да овладее и балансира своите емоции. Последните постоянно ни изиграват лоши шеги и това променя съответно човешките ситуации в които попадаме. В същото време ние контактуваме, с близки, приятели, съседи, колеги и други. И те имат своите емоционални изблици, кои вредни, кои безобидни.

Така или иначе в един  момент се получава сблъсък на човешките биополета, който наричам „малкият Армагедон“. Пример: На пръв поглед една „невина“ завист е сериозен емоционален фактор, който прониквайки във вашето биополе носи неприятни последствия.

Представете си, че вие решавате да си създадете една градинка от цветя, вашите любими цветя. В случай, че тази градинка не е оградена, липсва необходимата защита, то всеки недоброжелател ще навлиза в нея и да стъпче тези прекрасни ароматни и крехки чудеса (мечти, идеи, желани събития). От което следва да си изградим духовна имунна система или защитна ограда на градинката ни.

И така стигаме до дефиницията на амулетите. Амулета се явява защита на матрицата от вътрешни и външни влияния.

Кое са вътрешните влияния? Това са нашите мисли, мъдрата поговорка гласи: „Не дърпай дявола за опашката“. Тоест да не проектираме негативни мисли спрямо себе си, така и към другите.

Какво са външните влияния? Това са мислите на вашето близко и не толкова близка обкръжение, злоба, завист, мъст и т.н. Или-„Не пожелавай на никой това, което не искаш на теб да се случи“.

Вмъквам един библейски стих от Матей гл.15-та: „Не разбирате ли, че всичко що влиза в устата, минава в корема, и се  изхвърля в захода? А онова,  което  излиза  из  устата, произхожда  от  сърдцето,  и  то  осквернява  човека. Защото от сърдцето  произхождат зли  помисли, убийства, прелюбодейства, блудства, кражби, лъжесвидетелства, хули.“

Амулетът служи да предпази това , което излиза от нас като мисли и помисли, и защитава навлизането на такива от други себеподобни. Амулета освен да се постави по близо до тялото-кожата, трябва да е над талията. Защото носен под талията се нарушава целостта  на съответните меридиани описани от Едгар Кейси.

Така защитени вие ще сте готови за необходимите специфични цели(здраве, щастие, мечти, лични връзки и др.) и нови иновативни решения(мечти и желани събития).

*Тази публикация е лично мнение базирана на мои изследвания и замервания в областта на езотериката.

Теми #амулет #амулети #емоции #защита #кристали #скъпоценни камъни