Анализирай с Красимир Куртев

АМЕТРИН – ДВУЦВЕТЕН СКЪПОЦЕНЕН КАМЪК

АМЕТРИН – ДВУЦВЕТЕН СКЪПОЦЕНЕН КАМЪК

Аметрин – двуцветен скъпоценен камък има доста противоречива история. Повечето геоложки сведения сочат, че Аметрин е открит през 70-те години на 20-ти век. Има обаче и друга история за този специален кристал, която датира от времето на конкистадорите.

Различните цветове на Аметрин

През 17-ти век конкистадор на име Дон Фелипе се оженил за Анахи, принцесата на едно боливийско племе. Той получил като подарък мина кръстена на името на жена му. В тази мина се намирал и Аметрина. Когато дошло време Фелипе да се завърне в Испания, принцесата поискала да го последва.

Двамата опитали да се измъкнат, но разгневените членове на племето се обърнали срещу своята принцеса и я убили. От тогава се носи легенда, че двуцветният камък отразява принцесата, която искала да остане лоялна на мъжа си и на племето си.

Моос твърдост 7 с триъгълна кристална структура.

Този камък е смес от аметист и цитрин със зони на лилаво и жълто или оранжево. Почти всички налични камъни на пазара идват от Боливия, но има и находища в Бразилия и Индия.

Различните цветове на аметрина се дължат на различното окисляване на желязото, което се намира в кристала. А различното окисляване се дължи на различията на температурите по време на формирането на кристала.

За да може желязото да произведе тези два цвята в кристала трябва да са на лице много специфични условия. Не само, че едната страна на кристала трябва да е изложена на повече топлина от другата, но и това състояния трябва да се запази през целия период на образуването му.

Геолозите предполагат, че дълбоко във вътрешността на мината Anahi са били на лице перфектните условия за образуването на аметрин. В противен случай тези магически камъни щяха да останат аметисти или цитрини.

Само две места в света имат подходящите условия за образуването на аметрин. Това са мината Anahi в Боливия и мината Hyderabad в Индия. Боливийската мина дава около 90% от аметрин, който се намира на пазара днес.

Днес двуцветният аметрин е изключително популярен сред бижутерите. Въпреки своята рядкост този специфичен кварцов кристал остава в много разумни цени. Може да се създаде и изкуствен аметрин, чрез нагряването на аметист.

Аметрина притежава всички метафизични свойства на аметиста и цитрина, както и свои собствени уникални свойства. Аметрина стимулира интелекта пречиства аурата от отрицателна енергия.

Помага ви да откриете божественото във всичко и да достигате по-високи нива на съзнанието по време на медитация.

На онези които смятат, че са твърде ангажирани със светски дейности аметринът ще помогне да балансират между физическите дейности и духовния глад. Работохолиците ще се научат да си починат за малко и да се насладят на успехите си.

Тези които са по-мързеливи ще разберат радостта от пълното завършване на задачите, които имат и ще се наслаждават на наградата, след като е постигната целта.

Ако таите страх у себе си аметринът ще ви помогне да откриете воина във вас. Ако правите всичко с голяма прецизност и добре премислено, камъкът ще ви покаже красотата на това понякога да заложите на шанса.

Когато сте сляп за чуждата болка и страдание, камъкът ще ви помогне да сте по състрадателен, защото всички ние на земята сме свързани.

Аметринът ви учи на тези прости взаимовръзки. Няма живот без смърт. Не можеш да знаеш какво е радост, ако не си изпитал тъгата. Вие не сте в безопасност, докато друг е в опасност. Това е прословутата двойснтвеност на аметрина.

Укрепва нервната система, стимулира притока на кислород към тялото и подпомага процеса на оздравяване след тежко заболяване. Стимулира дейността на мозъка и подобрява емоционалните преживявания.

Камъкът помага срещу втвърдяването на вените, деменция, глухота и проблеми с очите. Ако го носите на врата близо до щитовидната жлеза намаля треперенето и изпотяването.

Елексир от аметрин се използва за премахване на токсините от тялото. Намалява и облекчава някои от симптомите на физическото заболяване. Подобрява имунитета и увеличава усвояването на кислорода. Хора на които им предстои трансплантация на органи е добре да имат аметрин защото той ще помогне за приемането на чуждото тяло.

Медитациите с аметрин ще ви помогне да постигнете спокойствие по-бързо и по-лесно да достигнете до алтернативните светове. Отваря портали към нови измерения, нови възприятия и нови идеи.

Аметринът е уникален кристал със собствен процес на формиране, собствени уникални енергии и собствена история.

Двойствеността на аметрина го прави мощен спътник за творческа, лечебна и психическа работа. Виолетовото и златисто жълтото са едновременно противоположни и допълващи се цветове.

В този кристал можете да използвате хладните и тъмни сили на виолетовата нощ и светлите и топли сили на слънчевия ден. Ако искате да се образовате в астралната сфера, да комуникирате с духове, да опознават енергии и алтернативни светове, аметринът е изключително ефективен при отключването на тези психични врати.

Камъкът ще ви защитава при пътуването ви през тези непознати територии и ще освети обратния ви път към земното.

 АМОНИТ, АНГЕЛИТ, АНДАЛУСИТ – ЛЮБОПИТНО

АМОНИТ

Амотита не е камък, но е изкопаемо което е заемало важно място в историята. Името амотит идва от формата му, която е спираловидна и наподобява рога на овен. Египетския бог Амон обикновено е бил изобразяван с такива рога и от там идва и името амотит.

Научни данни за Амонита

Моос твърдост 6 – 6.5

Произлизат от bactritoid nautiloids, вид главоноги, които се появяват за пръв път преди 400 млн. години и изчезват заедно с динозаврите в края на креда преди около 65 млн. години.

В древен египет този фосил е кръстен на египетския бог Амон, защото формата му наподобява овнешки рога. Амотитът е много ценен от древните египтяни и римляни, а вероятно и от много други култури. Например в Етиопия той също е считан за свещен и се носи, за достигане до пророчески сънища или дъбока медитация.

Амотитът се използва за намирането на духовния път към Бога и осъзнаването на миналите ни животи чрез дълбоката медитация. Тези фосили излъчват положителна земна енергия и носят късмет и просперитет на притежателите си.

Амотитът подобрява общото здраве, издръжливостта и зарежда тялото с много енергия. Променя негативността в гладка енергия. Помага също и при раждането и проблеми с депресия.

Амотитът помага да се освободим от кармичните отломки и вредните модели на мислене.Тези вкаменелости помагат и за стимулиране на инстинктите, като същевременно повишават и личната власт. Носени като бижута придават чувствена красота и харизма.

Амотитът също ще ви помогне да се освободите от тежест, която сте усещали по време на депресия.

Амотитът е фосил от животно, което е обитавало земята преди милиони години. Той също както змийския камък произлиза от същества, които някога са били живи. Поради тази причина той е свързан с петия елемент, Акаша.

Фосилите символизират времето, вечността и еволюцията. Като цяло в бижутерията те се вграждат за увеличаване на естествените защитни сили. Всякакви видове вкаменелости се носят като амулети за увеличаване продължителността на живота.

През средновековието амотитът е бил известен като draconites, заради спиралата, която се смятало че идва от главата на драконите. Често се е привързвал към лявата ръка за увеличаване на магическите способности.

АНГЕЛИТ

Ангелитът е сравнително нов скъпоценен камък. Открит е в Перу през 1987г. По време на хармоничното преобразуване цветовете му може да варират от бяло и сиво до синьо или виолетово. Най-често срещания цвят от който са създадени повечето камъни за бижута е синьо-сивия.

Синьото е цветът на епохата на Водолея. Той се приема като убежище за истината и затова който го носи ще върви напред в интерес на истината в противен случай на преден план излиза страхът.

Ангелитът се бори с този страх. Ще ви помогне да отключите тайната на словото, давайки глас на собствената ви истина. Психологически ангелитът противодейства на грубостта и ще ви помогне да станете по-състрадателни. Той също така ще ви научи как да премахнете това, което не може да бъде променено.

Анхидрита е сравнително често срещан седиментен минерал, който образува огромни скални слоеве. Той не се образува директно, а в резултат на обезводняването на скалите формиращи минералния гипс. Тази загуба на вода предизвиква намаляване на обема на скалния слой и води до образуването на пещери.

Добрите екземпляри на минерала са изключително редки. Такива са намирани в Мексико и Перу, те са със хубав син цвят. Понякога обаче се появяват и лилаво-сини анхидрити, точно те се наричат ангелит заради ангелския си цвят.

Анхидрита се среща в Мексико, Перу, Германия и американския щат Ню Мексико, но по-късно е получил своето наименование Ангелит. Това е станало по време на Хармоничната Конвергенция през 1987г. в Перу. Използва се за съзнателна връзка с Ангелските светове, посредством вибрацията на този страхотен лилаво-син камък.

Ангелитът е отличен балансьор и привежда в съответствие физическото тяло с етеричната мрежа. Свикнали сте да търсите ангели, когато имате нужда от подкрепа и за засилване на психическата връзка с единството на вселената и ангелското царство.

Ангелитът се използва, за да ви помогне в товаастрално пътуване и да повиши сетивното ви съзнание.

Всеки от сините и синьо-зелените камъни е свързан с определена форма на комуникация. Тюркоазения цвят помага на човек за постигане на целите и мечтите.

Синьо-зеления цвят помага да изразим нашите най-дълбоки духовни истини.

Ангелитът се смята за много полезен за постигането на телепатична комуникация. Ако двама души желаят да бъдат свързани по този начин, докато са разделени физически те могат да носят по едно парче ангелит.

Тази връзка ще бъде засилена още повече, ако камъните са предварително програмирани за тази цел.

Ангелитът носи вътрешен мир, спокойствие и фокусира най-високите сфери на небесната светлина. Това е един великолепен камък, който притежава енергия и сила наричана Каруна. Тя въплъщава състрадание, милост и нежност.

Ангелитът подравнява физическите и етерните полета за изцеление както на вас самите, така и на другите. Той ще обнови и подмлади нещата от битието, които не ни носят щастие. Освен това осигурява защитно поле около района където е поставен.

Ангелитът е камък свързан и с лекуването на гняв.Гневът ни кара да се самоизолираме, този камък ще ви помогне да подобрите комуникацията с хората и със самия себе си. Това е особено вярно през тези дни, когато всичко се обърка.

Някои хора обвиняват другите, някои обвиняват себе си. И в двата случая angelite ни помага да си върнем вътрешната и външната хармония, обединявайки ни с чувство на Единството на всичко живо.

Ангелитът може да се използва за облекчаване на болка, както физическа, така и психологическа и се бори с жестокостта и бруталността. Той също е бил използван за облекчаване на болката от язви на стомаха и слънчево изгаряне.

Той също е бил използван при възпаление на гърлото и проблеми с щитовидната жлеза. Лечебните му вибрации също са свързани с горната част на белите дробове. Ангелитът балансира течностите на организма ще освободи излишната телесна течност. Използва се и за пречистване на аурата и активиране на ангелското съзвучие.

АНДАЛУСИТ

Красив скъпоценен камък, който може да варира по цвят от бледо жълтеникаво кафяв, тъмно зелен, тъмно кафяв или най-популярния зеленикаво червен цвят. Често променя цвета си в зависимост от ъгъла на отражение на светлината.

На външен вид много наподобява наалександрит. Той е достъпен и уникално красив скъпоценен камък, който всеки би се гордял да притежава.

Андалуситът е най-известен с необичайните си окраски. Често може да го видим с два или повече цвята по едно и също време. Дори необработените кристали често са зелени от едната страна и червени от другата.

Моос твърдост 7.5 с ромбична кристална структура.

Андалуситът се добива в Бразилия и Шри Ланка. В миналото андалусита понякога се е наричал „бедния роднина на александрит” тъй като е с подобен цвят, но струва много по-малко.

Но андалуситът се различава от александрита, който променя цвета си от зелено към червено в зависимост от светлината. При андалусита цветовете са си винаги там по едно и също време.

Андалуситът понякога се нарича „Виждащия камък”, защото се използва в метафизични произведения при които спокойно можете да видите различните черти на характера без пристрастия. Помага на рационалното мислене и това да видите даден проблем от различни гледни точки и да започнете да го решавате без страх.

Помага да осъзнаем, че саможертвата е нещо добро, но никога не е задължително. Насърчава умереност във всяко едно отношение на характера.

Андалуситът подобрява паметта и носи уравновесеност, умереност баланс. Този камък е полезен при провеждането на медитация.

Физически андалуситът се използва за лечение на СПИН, проблеми с очите, недостатък на калций, кислород и йод.

Превод: Нина Ефремова

Кабала Тест – Магии, Демони, Проклятия

Теми #аметрин #амонит #ангелит #андалусит #любопитно #магията на камъните #митерали и кристали #скъпоценни камъни