Езотерика

АЗ И ЕГОТО

АЗ И ЕГОТО

Аз и Егото, продължение от публикацията „Скритият език – суеверието“. Авторът ни поднася нещата на някакъв „странен“ език и това ни обърква? Напротив, не би следвало да ни обърква нито дума дори. Човек може да владее десетки езика, но не се замисля кой всъщност е матерният му език, онзи кодиран в нас език, който всъщност е езика на Вселената. Нашето его ни вкарва в онзи улей на първичното мислене. Самият автор дава пример за първо сигналната човешка мисъл: „Когато кажем, отиваме сред Природата, ние си представяме цветя, поляни и дървета. Всъщност, ако боравим със скритият език ще се получи ПРИ РОДА, отиваме при нашият род.“ Просто е нали?

Нашите мисли се подчиняват на Съзнанието, последното е подвластно на Егото. Егото казва – Човека дава на човек. Грешка! Душата дава, тялото взема – това е Истинският трактат за даване и вземане. Бих могъл да ви сведа и пример, познавам човек, който безусловно отдава своята обич към една жена, ала тя не я възприема. Защото нейното Его й подсказва „не вземай това, защото ще трябва да ДАДЕШ!“ . До тук бях аз, Красимир Куртев сега следва и самият автор:

АЗ И ЕГОТО

Въпросът Тук е Кой от тези Две Съм Аз и кой е Егото …Съм Аз ….и….. Аз не Съм? И ето какво ми отговори Супер Съзнанието- Аз Съм, това което Съм.

Егото това е машината която Вие хората наричате „мозък“ това за което е създадена тази машина е да произвежда   Мисли.

Мисли, които идват и си отиват ,идват и си отиват в главата човешка нон-стоп

Но Мисълта е Сила която ОБИЧА да се самоопределя и да се представя на вън по света ..като казва ,каквото си желае без да се съобразява ,забравил своя си създател,супер съзнанието ,супер съзнание което живее в сърцето на всяка една душа, във всеки един …..жив….човек(на древния санскрит език „жив“означава душа)

Забравил „мозъка“ кой е Създател се самоопределя като “Аз”и ето Мислите безкрайни на „шута“ (мозъка) твой „аз съм човек“ „аз съм мъж“ „аз съм жена“, „аз съм бял“, “аз съм черен“, “аз съм богат“, “аз съм беден“, “аз съм болен“, “аз съм здрав“, “аз съм образован“ „аз съм невеж“, “аз съм добър човек“, “аз съм злодей“ и т.н.

Мисли от Егото – Мозъка от раждането до смъртта….аз..аз…аз….това е мое….това е добре…това е лошо…..аз няма да се успокоя ако не избия всички които не ме разбират…..аз ще ви донеса богатства, ако мен за водач ме изберете…аз..аз…ти си виновен….аз..аз съм виновен…..аз…аз …съм нещастен…аз съм радостен…аз..аз….аз съм уморен…аз съм стар и нещастен….аз съм млад и щастлив….аз..аз…аз…аз умирам…..но ,няма да се ПРЕДАМ…..вие сте виновни……аз..аз..съм си виновен и си пропилях живота…..аз и само аз ….след мен потоп..и затова днес ще избия всички по земята ……аз ще взривя земята…аз умирам……и не искам ЖИВ….живот след моята смърт.

С други думи мозъка създава мисли, които мисли се превръщат в мисловни “форми”……и Аз човека започвам и да вярвам на тези мисловни форми ,че това съм Аз.

“Аз” съм Его     

Егото се ражда едновременно и с нашето физическо раждане,но Егото започва да се проявява най вече след 14 годишнината на нашето физическо утвърждаване. И затова в тази си възраст от 14 до своето си завършване на ментално тяло 21 годишна възраст…..Егото това което Аз не Съм създава и утвърждава себе си ,като Аз съм човека……който всъщност и не Съм.

Да открия Себе си,беше възможно само след като изтрих всичко което моя ограничен мозък и всички хората с техните ограничени мозъци ми бяха учели и казвали, че Съм. Или:

Любов =Съзнание

Съзнанието = Вселенско Злато

Вселенско Злато =Вселенска Светлина

Вселенска Светлина =Слънчева Светлина

Слънчева Светлина =Човешка Мисъл

Невероятно,но факт!

Знаете ли че когато Вие се раждате,мигновено някъде в Вселената се ражда и вашата Звезда?

Това е факт!

Знаете ли, че когато Вие умирате вашата Звезда продължава да живее и свети милони години след вас. Това е факт!

Знаете ли, че Вие ,които сте открили Пътя след което и умирате,някаде в космоса умира една много стара Звезда,за да направи място на една нова, раждашта се нова Вселена , Душа открила Пътя докато е живяла Тук на Земята в тялото на човека.

Това е факт!

ЗАЩО СЪМ ТУК НА ЗЕМЯТА?

На този въпрос и на подобни други съм търсил отговор десетки години, докато един ден когато най-малко очаквах, отговорите на тези и други въпроси ,буквално започнаха да „валят“да пристигат при мен,от место което аз не познавах ,но чувствах че то Съществува.

Защо съм тук на Земята ?

На кратко ще отговоря на този въпрос ,отговор който дойде от тъмнината от непознаваемото и миститичното.

Отговор:

Ти си тук ,беше отговора,за да откриеш своята си ПРИРОДА

А твоята ПРИРОДА е всичко което на Вън съществува и всичко което навън съществува е твоята ПРИРОДА, която Вътре в теб съществува.

С други думи…..Ти не си разделен от всичко което вътре и вън от теб Съществува.

Ти си ЕДНО със ЦЯЛАТА една ВСЕЛЕНА.

Ето това ми беше казано от НЕПОЗНАТОТО което е ЕДНО с МЕН и теб -ПОЗНАТОТО.

Автор: Valves Erossoph – TORONTO Канада

Теми #аз #аз съм #егото #красимир куртев #Планетарни идеи #природа #скритият език